Začnite písať

AKČNÉ TIPY TESTOVANIE

Ako vybrať vhodnú a zdravú fľašu pre vaše bábätko?

Aké kritériá by mala spĺňať zdravá fľaša? Aké by mala mať fľaša pre bábätko vlastnosti a prednosti, aby bola, čo najlepšou voľbou? Poradíme vám, ako vybrať tú správnu fľašu pre vaše bábätko.

 

Trh s detskými fľašami je v súčasnosti naozaj obrovský. Nie všetky fľaše, ktoré sa nazývajú detské však spĺňajú kritéria, aby niesli toto pomenovanie. Batoľatá nemajú vyvinutú imunitu, hrozí im mikrobiálna nákaza, čo spôsobuje infekciu v organizme. Preto je dôležité vedieť, ako správne vybrať fľašu pre svoje bábätko.

Detská fľaša by v prvom rade mala byť vyrobená z materiálu, ktorý nie je škodlivý. Čiže nie je toxický, neobsahuje látku bisfenol A, ktorá má karcinogénne účinky a vyvoláva alergické reakcie a hormonálne poruchy. Či detská fľaša obsahuje túto látku zistíte jednoducho. Ak je fľaša ocenená certifikátom BPA free znamená to, že nebezpečnú látku neobsahuje a je pre vaše bábätko bezpečná v tomto smere.

Prečítajte si: Testovanie BIO zubnej pasty Buccotherm sa teší z pozitívnych recenzií

Medzi ďalšie charakteristiky zdravej fľaše patrí jej dlhá životnosť, čím sa dbá na životné prostredie. Kvalitná detská fľaša vydrží niekoľko rokov, môžete ju využívať dlhodobo a nepretržite, čím sa nemusíte spoliehať na plastové fľaše, ktoré zaťažujú našu prírodu.

Najlepšie detské fľaše sú vyrobené zo skla. Plastové fľaše pohlcujú pach, farbivá a chute. Zároveň uvoľňujú mikroplasty. Sklenené fľaše naopak nepohlcujú pachy, farbivá, chute ani neuvoľňujú mikroplasty. Preto jednu sklenenú fľašu môžete používať na viacero nápojov a zároveň má aj dlhšiu životnosť.

Ideálnym príkladom zdravej fľaše sú detské fľaše Profimed, ktoré spĺňajú všetky spomenuté pozitívne vlastnosti detských fliaš. Everyday baby detské fľaše značky Profimed sú vyrobené z odľahčeného skla, čiže nebudú pre vaše bábätko ťažké na držanie. Fľašky majú na povrchu termo senzor, ktorý kontroluje správnu teplotu mlieka pre bábätko. Ak je tekutina vo fľaši príliš teplá, fľaša sa zafarbí. Farebný silikónový povrch pri teplote nad  40°C zbelie. Akonáhle sa tekutina začne ochladzovať, fľaša sa znovu zafarbí. Táto detská fľaška má silikónový poťah, čím je odolná voči rozbitiu. Fľaša je ergonomická a má antikolikový cumlík vyrobený z prvotriedneho mäkkého lekárskeho materiálu. Fľaša Everyday baby má certifikát BPA, čiže neobsahuje nebezpečnú látku bisfenol A ani iné typy bisfenolov a ftalátov. Detská fľaška Profimed má tiež certifikát Intertek, ktorý zaručuje, že výrobok neobsahuje žiadne toxické látky.

Ako sa starať o fľaše, aby vydržali ešte dlhšie?

Správna starostlivosť o fľašu predĺži jej životnosť a zaručí zachovanie jej funkcií, čím nielen, že nezaťažíte prírodu odpadom, ale zároveň ušetríte aj vašu peňaženku.

Ak chcete zabrániť hromadeniu vlhkosti vo fľaši, a teda jej zatuchnutiu, v interiéri nechajte fľašu otvorenú bez vrchnáka. Fľaša sa tak lepšie vysuší a nezatuchne. Zároveň fľašu pravidelne čistite kefou na to určenou, pomocou horúcej vody, trochou octu a lyžičkou sódy bikarbóny. Následne fľašu nechajte vysušiť hore dnom.

Dôkladná starostlivosť o fľašu je tou najlepšou prevenciou pred nákazami bábätka, ako je už vyššie spomenutá mikrobiálna nákaza. Okrem toho nedostatočne umytá detská fľaša vie potrápiť bruško vášho bábätka. Nečistoty vo fľaške môžu spôsobiť časté hnačky a zvracanie. Pre dôkladne čistenie detských fliaš sa odporúča fľaša sterilizovať, táto činnosť je potrebná, kým vaše bábätko nezačne štvornožkovať a všetko naokolo chytať a oblizovať. Potom je už sterilizácia fliaš zbytočná.

Prečítajte si: Detí s psychickými problémami pribúda. Psychologička odpovedá, pri akom správaní treba spozornieť

Ako sterilizovať detské fľaše?

Pred samotnou sterilizáciou fľašu dôkladne umyte horúcou vodou a prostriedkom na riad. Následne ich ponorte do hrnca s vodou a nechajte variť 5 až 10 minút. Fľaše usušte na suchej utierke hore dnom. Sterilizáciu fliaš môžete robiť aj pomocou elektrického sterilizátora alebo  so sterilizačným boxom v mikrovlnnej rúre.

Zdroj foto: Profimed.eu

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár