Začnite písať

ROZHOVORY

Lucy Kukurugyová: Necítila som sa dobre vo svojom tele a začalo to ovplyvňovať aj moju psychiku

Lucka je dvojnásobná mama a influencerka, ktorú môžete ju poznať z jej instagramového profilu. Presne pred rokom si dala jasný cieľ a vydala sa na cestu absolútnej zmeny životného štýlu. Zmenila sa nielen fyzicky, ale obrovskou zmenou prešlo aj jej sebavedomie a prístup k životu. Čo je jej hnací motor a ako to zvláda aj popri materstve?

Lucka, ako sa máš, ako si sviatkovala?

Ahoj, Barbora. Ďakujem, mám sa celkom fajn. Sviatky sme strávili s rodinou doma a rodinnými návštevami. A sme zdraví, čiže sa máme super.

Minulý rok v tomto období nastala u teba obrovská zmena. Rozhodla si sa niečo so sebou robiť. Prečo a čo ťa k tomu viedlo?

Ku zmene ma viedla vnútorná nespokojnosť z môjho tela, ktoré malo po druhom pôrode 96 kíl. Ostalo mi vypuklejšie bruško, ktoré ma veľmi trápilo a najviac to, že sa ma ľudia pýtali, či čakám ďalšie dieťa. Necítila som sa dobre vo svojom tele a výrazne to začalo zasahovať aj moju psychiku. Dá sa povedať, že s problémom váhy bojujem celý život, no teraz to už bolo také, že som sa rozhodla to zmeniť.

Ako sa ti za ten rok zmenil život?

Zmenil sa mi v podstate od základov. Minulý rok som začala „reštart výzvu“ s Cvičte.sk, kde som sa naozaj rozhodla pre zmenu a prísne dodržiavanie jedálničkov a cvičenia. V pohybe mi veľmi pomáhajú aj smart hodinky, kde si reálne trackujem moju dennú aktivitu a pohyb. Svoj príbeh zdieľam aj na sociálnych sieťach a tak mi aj moji sledovatelia dávajú silu a podporu, čo ma nesmierne teší. Zároveň som aj rada, ak tým motivujem niekoho iného na svojej ceste.

Zdravý životný štýl nie je len o váhe. Mení sa telo, ale aj duša. Je to tak aj u teba?

Áno, je. Človek sa mení od základov, presne ako sa mení telesná schránka. U mňa to bolo sebavedomie, začala som sa sebe viac páčiť, bola som každý deň optimistickejšia a tešila som sa zo života omnoho viac.

Ako často cvičíš a kedy? Dá sa popri materstve na to nájsť čas?

Snažím sa cvičiť 4-krát do týždňa 30-minútové kardio, prechádzky, hiit, alebo si dám silový tréning. Baví ma to striedať. Naozaj som si na šport už tak zvykla, že sa stal súčasťou môjho života. Tie endorfíny po sú na nezaplatenie. Častokrát cvičím buď cez obed, keď mladšia dcérka spí alebo až večer, či dokonca v noci, keď zaspia obe deti a ja si viem odkrojiť čas pre seba. Nebudem klamať, je to náročné a veľakrát sa mi nechce a išla by som radšej skôr spať, no ešte stále nie som v cieli. Na to stále myslím a denne si to pripomínam.

Svoju cestu za zdravším telom zdieľaš na svojom Instagrame. Stretla si sa aj s negatívnymi reakciami?

Áno, stretla. Bolo to hneď na začiatku, keď som sa prihlásila do bikiny výzvy. Dostala som tam pár veľmi neprajných a negatívnych komentárov, ktoré mnou zatriasli. Musela som sa to ale naučiť filtrovať a neriešiť to. Teraz už takéto správy či komentáre blokujem, keďže mi to nerobí dobre. Žiaľ, na sociálnych sieťach sú aj ľudia, ktorí „stalkujú“ hlavne zo závisti a neprajnosti a s tým musí človek aj rátať, ak ide s „kožou na trh“.

Aké máš ciele a plány na rok 2023?

Mám cieľ pokračovať v tom, čo robím a chcem sa dostať na vytúženú váhu 65 kilogramov. A mojím tajným snom je zabehnúť si štafetu Košického maratónu. Som zvedavá, či sa mi to podarí.

Čo by si odkázala všetkým mamám, ktoré túžia mať tiež zdravšie telo, no nejako nevedia nájsť odhodlanie?

Odkázala by som im, aby si začali veriť. Aby si povedali IDEM NA TO! A naozaj začali dodržiavať stravovanie a cvičenie. Disciplína je na začiatku procesu premeny veľmi dôležitá. Hovorí sa, že zvyk si začneme tvoriť po 30 dňoch a tu to platí dvojnásobne. Je potrebné si nájsť trénera, alebo sa zapojiť do nejakej výzvy. V nej každého naučia ako variť, ako cvičiť a ako presne sa stravovať. Dôležité je to hlavne dodržiavať. Postupne sa začne meniť aj psychika a zmeny na postave namotivujú ísť ďalej. Výsledky sa dostavia na sto percent!

Môžem potvrdiť, že všetko je v hlave. Nie je dobré si dávať šialené ciele, ako schudnúť 20 kg do dvoch mesiacov. Takto to nefunguje. Dôležité je sa zamerať na zmenu myslenia a celkovo zmenu životného štýlu, ktorá v konečnom dôsledku prinesie ovocie.

Riadim sa mottom: CESTA JE CIEĽ. Choďte po tej ceste a aj keď padnete, vždy vstaňte a choďte ďalej svojim spôsobom a so svojimi vedomosťami. Netrestajte sa za to, ak to porušíte, je to normálne, prirodzené. Dôležité je vstať a ísť.

 

Ďakujem za rozhovor

Foto zdroj: archív L.G.

Tagy
Barbora Jelinek

content creator, copywriter, @akcnemamy, @prezdraviezeny, influencer

  • 1

Zanechaj nám svoj komentár