Začnite písať

AKČNÉ TIPY PR ČLÁNKY

Najlepšie dámske bundy na zimu 2023

zimné bundy

Či už sa radi prechádzate v snehovej búrke, pozeráte sa na hokejový zápas, lyžujete, alebo len potrebujete pohodlnú bundu na každý deň, súčasný trh ponúka skvelý kúsok na každú príležitosť. Sú však veci, ktoré by zimná bunda mala mať bez ohľadu na to, na čo ju potrebujete. V tom prípade sa stáva univerzálnym a dobre využiteľným kúskom. Ako si teda vybrať dámsku zimnú bundu? A ktoré dámske bundy sú tie najlepšie? Poradíme vám.

Ako si vybrať dámsku zimnú bundu?

Na trhu nájdete rôzne dámske bundy, pričom každá je vhodná na iné účely. Prvá a najdôležitejšia vec pri jej výbere je tak vedieť, na aký účel bundu potrebujete. Na turistiku, lyžovanie alebo akékoľvek aktivity na snehu budete potrebovať iný druh bundy, ako napríklad na kardio s nízkou intenzitou alebo na bežnú prechádzku po meste. Existujú tiež dva typy izolácie, z ktorých si môžete vybrať – páperová a syntetická. Páperové bundy dámske sú väčšinou ultraľahké, ľahko zbaliteľné, extrémne teplé, a majú dlhú životnosť. Na druhej strane syntetika má nižšiu cenu, je vhodná do práčky a je vodeodolná.

Rovnako dôležitý je aj materiál podšívky, ktorá bude v priamom kontakte s vašou pokožkou. Je to zároveň materiál, ktorý pomáha udržiavať vaše telo v teple. Vaša najlepšia bunda na zimu by tiež mala kombinovať pohodlie, štýl a funkčnosť. Pričom nezabudnite ani na ostatné funkcie, ako sú vrecká, kapucne, zipsy, či dizajn 3 v 1.

Najlepšie zimné bundy pre ženy

Pokiaľ hľadáte štýlovú bundu do teplejšej zimy alebo bundu, ktorá sa dá použiť aj ako stredná vrstva, stavte na flísovú bundu. Flís je mäkká, izolačná, umelá, ale priedušná a teplá tkanina. V porovnaní s vlnou je to ľahký materiál, ktorý je schopný rýchlo schnúť.

Ak sa však v zime chcete chrániť pred skutočne chladným počasím, budete potrebovať odolnejšiu a teplejšiu bundu, ktorá bude vyhovovať vašim potrebám aj v teplotnom rozmedzí od 5 do -25°C. V tomto prípade sú skvelou voľbou klasické prešívané a nepremokavé bundy. V prípade extrémnych teplôt môžete staviť na bundu zo syntetickej vaty, ktorá je extrémne hrejivá. Nepremokavosť bundy určuje stupnica v milimetroch. Bunda do 2000 mm je napríklad ideálna do slabého dažďa a snehových prehánok, pričom bunda do 5000 mm už zabezpečí pohodlie aj v prípade 3 hodinového slabého dažďa. ‍

Ľahké páperové a zateplené bundy sú zase perfektné na trekking. Páperie je fantastickým izolantom, pretože jeho nadýchanosť vytvára tisíce malých vzduchových vreciek, ktoré zachytávajú teplý vzduch a udržujú teplo. Páperie je ľahké, ľahko sa stláča a je priedušné. Ide o perfektnú izoláciu do chladných a suchých podmienok. Tenké páperové bundy sa vo všeobecnosti nosia aj ako stredná vrstva, najmä vo veternom a silnom daždi. Prešívané bundy so syntetickou izoláciou sú zase obľúbené pre celkový výkon a priateľskú cenu. Tieto bundy sú vyrobené z polyesteru, syntetická výplň rýchlo schne a udrží vás v teple, aj keď navlhne. ‍

Zdroj foto: freepik.com

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár