Začnite písať

CESTUJEME S DEŤMI INŠPIRÁCIE

Veľký prehľad akcií pre deti na február naprieč celým Slovenskom

Nepremeškajte tie najlepšie akcie pre deti vo februári v slovenských mestách. Koncerty, karnevaly, divadlá a iné zaujímavé podujatia. Prinášame vám veľký prehľad tých najlepších podujatí pre deti na Slovensku.

Veľký detský karneval

Dátum: 1.2.2023

Miesto: Vrútky

Mesto Vrútky pozýva v prvý februárový deň všetky deti v maskách na veľký karneval s rozprávkovými bytosťami s Ľadového kráľovstva, s Annou a Elzou.

Zimné kráľovstvo

Dátum: do konca februára

Miesto: Ružomberok – Hrabovo

Od začiatku januára až do konca februára si Hrabovská dolina v Ružomberku pre deti pripravila Zimné kráľovstvo ako z rozprávky. Súčasťou zimného kráľovstva je escape room, dino park, guličková dráha, iglo labyrint, svetelné postavičky, most lásky a množstvo súťaží a hlavne veľa zábavy.

Prečítaj si: Matky hrdinky – 7 žien, ktoré sa nebáli bojovať za lepší svet

LEGO výstava

Dátum: do konca marca

Miesto: Avion Shopping Park Bratislava

Máte doma malého LEGO maniaka? Táto výstava je pre vás ako stvorená. Až do konca marca si LEGO výstavu môžete pozrieť v Avion Shopping Parku v Bratislave. Súčasťou výstavy je 15 metrov dlhý stôl s dedinkou Santa Clausa, Betlehem dlhý 4 metre s Jeruzalemským chrámom a Herodesovým palácom. Ale aj vitríny na tému Minecraft, Sar wars, NINJAGO, NASA a mnohé ďalšie. Všetko je postavené z lega a navyše je pripravený priestor pre deti, kde si sami môžu postaviť svoj vlastný lego svet.

Kocúr v čižmách

Dátum: 31.1.2023

Miesto: Bábkové divadlo Košice

Bielkové divadlo v Košiciach si pre deti pripravilo divadelné predstavenie rozprávky Kocúr v čižmách. Divadelné predstavenie je inšpirované motívom pôvodnej rozprávky, ale zároveň ju aktualizuje na súčasnú dobu. Rozprávka má komediálny charakter, karikuje neduhy a vlastnosti človeka.

Čáry máry alebo záhada strateného prútika

Dátum: 5.2.2023

Miesto: Poprad

Dom kultúry v Poprade si pre tých najmenších pripravil Rozprávkové nedele. 10. februára sa deti môžu tešiť na divadelné predstavenie Čáry máry alebo záhada strateného prútika. 12. februára divadlo predstaví rozprávku Janko a Marienka. 19. februára na vás čaká komediálna show Wolfi a Sranda Banda. Rozprávkové nedele zavŕši divadelné predstavenie rozprávky Princezná na Hrášku.

Divadlo na Hojdačke: Keď stromy spievajú

Dátum: 5.2.2023

Miesto: Senec

Mestské kultúrne stredisko v Senci si pre deti pripravilo divadelné predstavenie s názvom Keď stromy spievajú. Príďte sa spolu s vašimi deťmi dozvedieť, prečo, keď pomôžeme jednému stromu, zachránime celý les.

Prečítaj si: Kam na výlet s deťmi v zimnom období? 7 tipov naprieč celým Slovenskom

Show pre deti v štýle Labkovej patroly

Dátum: 5.2.2023

Miesto: Pezinok

Dom Kultúry v Pezinku sa teší na každého malého fanúšika Labkovej Patroly. Show v štýle obľúbenej detskej rozprávky Labková Patrola obsahuje spev, tanec, náučné a interaktívne prvky.

Cirkus Varius na ľade

Vo februári na Slovensko zavíta Cirkus Varius, ktorý sa predstaví na ľade vo viacerých mestách. Tešiť sa môžete na žonglérov, iluzionistov, gymnastov, akrobatov a klaunov. Cirkus Varius vznikol spojením viacerých svetových cirkusov. Súčasťou cirkusu sú umelci z Rakúska, Bieloruska, Bulharska, Brazílie, Kanady, Číny, Francúzska, Veľkej Británie, Ruska, USA, Talianska. Maďarska. Cirkus Varius sa predstaví v mestách Trnava, Poprad a Bratislava.

Detský karneval

Dátum: 11.2.2023

Miesto: Ivachnová

Kultúrny dom Ivachnová (okres Ružomberok) si pre deti pripravil zábavu v podobe karnevalu. Pre deti je pripravená detská diskotéka, súťaže a odmeny.

Smejko a Tanculienka

Dátum: 21.2.2023

Miesto: Bratislava

Smejko a Tanculienka si pripravili úplne nové predstavenie s pesničkami z ich posledného filmu-Poď von! Tak sa príďte naň pozrieť so svojimi drobcami.

Bojko a Zmrzlinka

Dátum: 26.2.2023

Miesto: Bratislava

Divadelné predstavenie z rozprávky do rozprávky je predstavenie, v ktorom sú deti zapojené priamo do deja. Predstavenie je určené pre celú rodinu.

Náš tip: Každú prvú stredu v mesiaci sú vstupy do slovenských múzeí a galérií, ktoré patria pod ministerstvo kultúry zadarmo. Do tohto zoznamu patrí až 32 slovenských múzeí a galérií.  Prvá streda v mesiaci po novom nahradila prvé nedele v mesiaci.

Zdroj foto: wikimedia commons

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár