Začnite písať

AKČNÉ TIPY INŠPIRÁCIE RODIČOVSTVO

5 tipov na zaujímavé personalizované knihy pre vaše dieťa

Knihy pomáhajú rozvíjať mozog dieťaťa a budujú vzťah medzi rodičom a dieťaťom. Preto vám prinášame tipy na personalizované knihy od psychologičiek, ktoré pomôžu vášmu dieťaťu so zaspávaním, s nočníkom, nástupom do škôlky i školy.

Dobrú noc, (meno)

Táto kniha je personalizovaná, to znamená, že za meno sa doplní meno vášho dieťatka. Kniha tak bude priamo pre vášho drobca. Príbeh v knihe rozpráva o vašom dieťatku, ktoré práve dovečeralo a je čas ísť do postele. Prečo by však malo ísť spať? Ponocovanie je predsa zábava. Knihu napísala psychologička Victoria Haller, ktorá chcela pomôcť rodičom vytvoriť pre ich dieťa večernú rutinu. Súčasťou knihy je aj relaxačné cvičenie určené pre dieťa.

Prečítajte si: Sebavedomá mama: mýtus alebo dosiahnuteľná realita?

(Meno) a Olaf milujú Vianoce

Ďalšia krásna personalizovaná kniha, ktorá je určená priamo pre vaše dieťa. Kniha Olafovi je napísaná pre každé dieťa, ktoré zaujala rozprávka Ľadové kráľovstvo od Disneyho. Vaše dieťa bude vďaka tejto knihe jednou z hlavných postáv tohto krásneho príbehu. Okrem mena v nadpise knihy si tiež môžete zvoliť podobu dieťaťa, ktoré je v rozprávke zobrazené. Na výber máte 9 účesov, 6 farieb pokožky a vlasov. Dokonca kniha vznikla v spolupráci s Disney.

(Meno) sa lúči s plienkami

Personalizovaná kniha, ktorá pomôže vášmu dieťaťu zbaviť sa plienok. Príbeh knihy je vo vašom dieťatku, ktoré sa snaží zbaviť v plienok. Pri tomto jeho boji zažije úspechy i neúspechy, no vždy má pri sebe chápavých dospelákov. Knihu napísala psychologička Victoria Haller. Cieľom knihy je uľahčiť prechod od plienok k toalete pre deti i rodičov. Súčasťou knihy sú rady pre rodičov ako dieťa odplienkovať. Okrem mena si môžete zvoliť či sa vaše dieťa bude v knihe učiť na nočník alebo na záchod.

Prečítajte si: Ako správne vychovať bilingválne dieťa, pozitíva a negatíva tejto výchovy

(Meno) ide do škôlky

Táto kniha je určená pre deti, ktoré sa chystajú na nástup do škôlky, ale aj pre tie, ktoré ju už navštevujú. V príbehu knihy vaše dieťa zažíva bežný deň v škôlke. Príchod do šatne, spoločný program s deťmi, obed, poobedňajší spánok, čítanie knihy, hranie sa a odchod zo škôlky. Kniha je pomocník pre vaše dieťa, ako zvládnuť škôlkarsky život a zmeny, ktoré so sebou prináša.

(Meno) ide do školy

Kniha určená pre všetkých budúcich prváčikov. Nástup do školy prináša radosť i nervozitu. Všetky emócie spojené s nástupom do školy pomôže vyriešiť personalizovaná kniha, ktorú si môžete vytvoriť na meno vášho predškoláka. Knihu napísala opäť psychologička Victoria Haller. Cieľom knihy je pomôcť pripraviť dieťa na nástup do prvej triedy základnej školy. Dieťa sa v knihe dozvedá, ako vyzerá prvý deň v škole, čo sa v škole zvykne robiť ako sa zoznámi s pani učiteľkou a novými spolužiakmi. Kniha pomôže rodičom pochopiť pocity svojho dieťaťa, ktoré prežíva pri myšlienke na nástup do školy.

Zdroj foto: Pexels

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár