Začnite písať

AKČNÉ TIPY INŠPIRÁCIE

Veľký prehľad akcií pre deti v marci naprieč celým Slovenskom

Nepremeškajte tie najlepšie akcie pre deti v marci v slovenských mestách. Karnevaly, plesy, divadlá a iné zaujímavé podujatia. Prinášame vám veľký prehľad akcií a podujatí pre deti na Slovensku.

Putovné uško

Dátum: 1.3.2023

Miesto: Banská Bystrica

Bábkový ateliér o bábkach a ich vedení, o rozprávkach a o hre si pripravil predstavenie, ktoré je určené pre počujúce aj nepočujúce deti od 5 rokov. Predstavenie bude prebiehať v hovorenom slove a súčasne aj v posunkovej reči.

O psíčkovi a mačičke

Dátum: 1.3.2023, 2.3.2023

Miesto: Košice

Bábkové divadlo v Košiciach si pre deti pripravilo predstavenie O psíčkovi a mačičke na motív rozprávok Josefa Čapka. Zámerom divadla bolo pripraviť vizuálne atraktívnu inscenáciu pre detské i dospelé publikum. Inscenácia reflektuje témy spolunažívania a tolerancie medzi ľuďmi s rozdielnou povahou, vlastnosťami a schopnosťami. Divadlo rozpráva o každodenných nedorozumeniach a starostiach takýchto ľudí zábavnou formou. Mačka, pes. Mama, otec. Sestra, brat.

Zlodejka kníh

Dátum: 3.3.2023

Miesto: Nitra

V Dome Matice Slovenskej v Nitre sa deti môžu tešiť na inscenáciu na motívy svetoznámeho bestelleru Marka Zusaka o tom, ako sa z dievčaťa stáva profesionálna zlodejka kníh a tým nepriateľka tretej ríše. Predstavenie je určené pre deti od 10 rokov.

Prečítajte si: Otestujte s nami dojčenskú fľašu Everyday Baby od Profimed

Dve rozprávky na brušku: O Jurkovi s kozou a Dobromilovi a Lenimírovi

Dátum: 3.3.2023

Miesto: Banská Bystrica

Inšpirácia dvoch rozprávok na brušku vznikla zo staročeskej rozprávky Dobromilovi a Lenimírovi a podľa predlohy K.J.Erbena O Jurkovi s kozou. V príbehu rozprávok sa mieša komické s poučným, neštastie a bieda so šťastným koncom. Rozprávka tiež ukazuje netradičné a súčasné metódy, ako sa kedysi hrávalo v bábkovom divadle. Bábky nemusia byť len statické, môžu sa zavesiť aj na bruško, čo predstaveniu dodá celkom iný nádych. Preto divadlo na brušku.

Divadlo Spozavoza: HA-Havaj

Dátum: 4.3.2023

Miesto: Bratislava

Kurlúrne stredisko impulz predstaví štyri príbehy z ďalekých Havajských ostrovov, ktoré sú plné humoru, hudby a dobrej nálady. Predstavenie ukáže deťom havajskú kultúru, ukáže im na čo sa Havajčania smejú, čo nenávidia a čo obdivujú.

Detské divadielko: Budkáčik a Dubkáčik

Dátum: 5.3.2023

Miesto: Bratislava

Divadlo BABSCÉNUS Martin uvedie činoherné spracovanie známej a obľúbenej detskej knižky Jozefa Cígera-Hronského s piesňami o putovaní dvoch prasiatok bračeka Budkáčika a Dubkáčika.

Cesta Miri

Dátum: 6.3.2023

Miesto: Prešov

Hvezdáreň a Planetárium v Prešove predstaví príbeh veľryby Miri a starého vráskavca. Príbeh Miri hovorí o mori, oblohe a dôležitosti rodinného puta.

Detský ples

Dátum: 7.3.2023

Miesto: Spišská Nová Ves

V koncertnej sále Reduty v Spišskej Novej Vsi sa bude konať ples pre deti a ich rodičov.

Rozprávky po telefóne

Dátum: 11.3.2023

Miesto: Nitra

Dom Matice Slovenskej v Nitre ožije rozprávkovým príbehom o tom, že svet je taký farebný a zaujímavý ako si ho my sami vytvoríme. Predstavenie o zázračnom svete ako môže vidieť len detská fantázia je určené pre deti od 5 rokov.

Párty pre deti v štýle Ľadového kráľovstva

Dátum: 12.3.2023

Miesto: Pezinok

Deti sa môžu tešiť na detskú párty v štýle Ľadového kráľovstva v Dome kultúry v Pezinku. Detská párty pripravuje bohatý program pre deti, nadrozmerných maskotov Olafa, soba Svena, Anny a Elsy. Súčasťou akcie bude aj DJ, speváčka, diskotéka s bublinami, súťaže, a fotogramiáda s maskotmi.

Cirkus Varius na ľade

Cirkus Varius na ľade rovnako ako vo februári, tak aj v marci zavíta do viacerých slovenských miest so svojou show. Vaše deti sa môžu tešiť na žonglérov, iluzionistov, gymnastov, akrobatov a klaunov, Cirkus Varius je spojenie viacerých svetových cirkusov. Súčasťou cirkusu sú umelci z Brazílie, Kanady, Číny, USA, Ruska a mnohých ďalších krajín. V marci sa Cirkus Varius ešte chystá do Michaloviec, Prešova a Bratislavy.

Zdroj foto: Pexels

 

 

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár