Začnite písať

PR ČLÁNKY ZDRAVIE

Zdravie a kondíciu máte vo vlastných rukách – správny životný štýl a výživa

Zdravé kĺby, Zdroj foto: Teerasan Phutthingorn / Shutterstock.com

Zdravé kĺby, Zdroj foto: Teerasan Phutthingorn / Shutterstock.com

Fakt, že každý z nás starne, nezmeníme. Čo však môže ktokoľvek ovplyvniť, je aktuálna fyzická a psychická kondícia. Stačí byť kvalitne informovaný a aplikovať určité zdravé návyky do svojho každodenného života.

V prípade, že sa zaujímate o svoju výživu určite viete, že už približne od 25. roku života sa v organizme znižuje produkcia kolagénu a v neskoršom veku sa úplne zastaví. Preto je veľmi dôležité túto bielkovinu suplementovať, a to hneď z niekoľkých dôvodov. Kolagén má pozitívny vplyv na zdravie kĺbov, väzív, kostí, kvalitu vlasov, nechtov, ale aj pleti.

Kĺby potrebujú výživu

Správna kĺbová výživa je dôležitým aspektom telesného zdravia a kolagénové produkty sú skvelým spôsobom, ako zabezpečiť, aby vaše kĺby dostávali potrebnú podporu. Kolagénové výrobky sa získavajú zo spojivového tkaniva zvierat a obsahujú esenciálne aminokyseliny, ktoré sú nevyhnutné pre zdravú funkciu kĺbov. Kĺbová výživa ako doplnok stravy môže pozitívne vplývať na zníženie bolesti a zápal kĺbov, zlepšenie pružnosti a dokonca zohráva rolu pri ochrane pred degeneráciou chrupavky. To je veľmi dôležité ako prevencia, takže je nutné na suplementáciu myslieť skôr ako vo vysokom veku.

Okrem prínosov kĺbovej výživy môžu kvalitné kolagénové produkty poskytnúť aj ďalšie výhody pre organizmus. Obsahujú rôzne živiny, ako sú bielkoviny, fosfor, zinok a vápnik, ktoré sú dôležité pre zdravé udržiavanie kostí a kĺbov. Kolagénové výrobky môžu tiež pozitívne vplývať na zdravie pokožky tým, že jej poskytnú dodatočnú hydratáciu, ako aj eliminujú výskyt vrások a jemných liniek.

Zmena životného štýlu je nevyhnutná

Pre tých, ktorí trpia bolesťou alebo stuhnutosťou kĺbov môžu byť výrobky kĺbovej výživy a kolagénu prospešné pre lepšiu celkovú pohodu a zdravie. Pri kolagéne sa zamerajte na ten rybí, ktorý je najviac podobný ľudskému kolagénu. Do svojej dennej rutiny ho môžete začleniť dlhodobo a nie je nutné s ním prestávať, ani keď spozorujete prvé pozitívne účinky.

Zmena životného štýlu, Zdroj foto Maria Shipakina Shutterstock.com

Zmena životného štýlu, Zdroj foto Maria Shipakina Shutterstock.com

Tagy
Predchádzajúci článok

Zanechaj nám svoj komentár