Začnite písať

AKČNÉ TIPY PR ČLÁNKY

3 tipy na jarné výlety s deťmi

Konečne sa blížia jarné dni a môžeme tráviť viac času vonku. Jarné počasie je ako stvorené na objavovanie krás Slovenska. Inšpirujte sa našimi tipmi na výlet a vyrazte aj so svojimi ratolesťami za dobrodružstvom.

Kam za históriou?

Slovensko ponúka veľké množstvo hradov a zámkov, ktoré môžete so svojimi deťmi navštíviť. Na konci apríla si nenechajte ujsť podujatie Strašidelný zámok na Bojnickom zámku. Počas neho sa na zámok vrátia strašidlá, ktoré návštevníkom priblížia históriu, legendy a povesti o hrade a jeho bývalých obyvateľov.
Za návštevu určite stojí aj Oravský či Spišský hrad. Ak máte staršie deti, môžete sa vydať na potulky po zrúcaninách. Skvelou voľbou je Pustý hrad, ktorý sa skladá až z dvoch častí. Nájdete tam pozostatky osídlenia až z neskorej doby kamennej. Svojou históriou a atmosférou vás tiež očarí Čachtický hrad. Preslávila ho najmä Alžbeta Báthoryová, o ktorej kolujú rôzne legendy. Objavovanie nových zákutí Slovenska niekedy vyžaduje dlhý čas strávený na cestách. Nezabudnite preto na havarijné poistenie. Kryje totiž škody spôsobené nielen haváriou, ale aj zrážkou so zverou či vandalizmom.

Prečítajte si: Michaela Olosová: Mamičkám, ktoré sú proti očkovaniu odkazujem, že nedať dieťa očkovať je vedomé ohrozenie jeho zdravia

Kam za zvieratami?

Stavte na istotu a zoberte svoje deti do ZOO. Na Slovensku sa nachádzajú 4 zoologické záhrady – v Bojniciach, Košiciach, Spišskej novej Vsi a Bratislave. Návštevu Bojnickej ZOO môžete kombinovať aj s návštevou Bojnického zámku. Ak nemáte strach z výšok, s väčšími deťmi tiež môžete navštíviť Bojnickú vyhliadku, z ktorej uvidíte celé okolie ako na dlani. Na návštevu ZOO si radšej však vyhraďte dostatok času a nezabudnite na kočík. Celodenné chodenie je totiž pre deti veľmi náročné. Okrem ZOO u nás nájdete aj viacero fariem a parkov, kde si môžete zvieratká aj pohladiť. Medzi obľúbené patrí MiniFARMA v obci Lubina, kde sa špecializujú na chov miniatúrnych zvierat. Za zmienku určite stojí aj Malkia Park a ZOOKONTAKT. Malkia Park sa nachádza pri Orechovej Potôni blízko Slovakia Ringu. Pôvodne vznikli preto, aby poskytli útočisko a dôstojné podmienky veľkým mačkovitým šelmám z cirkusov. Dnes už majú viac ako 200 zvierat rôzneho druhu. ZOOKONTAKT nájdete pri Liptovskom Mikuláši. Je zaujímavý tým, že si v nej môžete pohladkať napríklad medveďa alebo tigra. Pridali navyše rôzne zábavné atrakcie, vďaka ktorým sa vaše ratolesti nebudú rozhodne nudiť.

Kam za športom?

Zatúžili ste po nejakom dobrodružstve? Vyskúšajte lanový park alebo sa spustite na bobovej dráhe. Na Slovensku nájdete hneď niekoľko lanových parkov s rôznymi stupňami obťažnosti. V Bratislave sú 3 lanové centrá. Jedno nájdete na Kolibe, kde môžete návštevu spojiť s jazdou na bobovej dráhe. Jedno z najdlhších lanových centier, ktoré má dĺžku 500 m, nájdete zase na Donovaloch. Takisto na Donovaloch si môžete užiť jazdu na bobovej dráhe. Na východnom Slovensku sa zase dosýta vybláznite pri Košiciach v Čermeľskom údolí, kde je nad zemou postavených až 32 prekážok.

 

Zdroj foto: unplash.com

 

Zanechaj nám svoj komentár