Začnite písať

AKČNÉ TIPY INŠPIRÁCIE

5 tipov na knihy pre každú akčnú mamu

Máme tu marec mesiac knihy a s ním vám prinášame 5 tipov na knihy, ktoré by si mala prečítať každá akčná mama. Inšpiratívne, motivačné, zábavné a silné príbehy, ktoré vám ukážu cestu, ako obohatiť svoj život.

Atómové návyky

Kniha atómové návyky vám ponúkne overený návod, ako sa každý deň môžete zlepšiť aspoň o 1 % bez ohľadu na to aké sú vaše ciele. Autor vám v knihe odhalí podrobné praktické stratégie, ktoré vás do detailov naučia, drobné každodenné návyky, vďaka ktorým zvládnete obrovské úspechy. Kniha vám ukáže, že zmeniť svoje návyky je jednoduché, ak si vyberiete správny postup. Autor James Clear v knihe čerpá z biológie, psychológie a neurovedy. Kniha vás nielen inšpiruje, ale aj pobaví pravdivými príbehmi zlatých olympijských medailistov, oceňovaných umelcov, úspešných podnikateľov, život zachraňujúcich lekárov a hviezdnych komikov, ktorí sa pomocou umenia malých návykov vyšvihli na vrchol svojej profesie.

101 esejí, ktoré zmenia vaše zmýšľanie

101 esejí, ktoré zmenia vaše zmýšľanie je kniha, ktorá skutočne zmení vaše zmýšľanie. Naučí vás, ako myslieť pozitívne, ako nájsť radosť v každodennej rutine. Ukáže vám, čo je to skutočné šťastie. Myšlienky autorky knihy Brianna Wiest zmenia vaše myslenie a ostanú vo vašej mysli už navždy.

Prečítajte si: Bezplienková metóda – ako funguje a kedy s ňou začať?

Mala by si sa s niekým porozprávať

Kniha od spisovateľky, ktorá je nielen psychoterapeutkou, ale aj novinárkou. Táto kniha vám ukáže zákulisie skutočných terapeutických sedení s pacientmi. V každej kapitole sa vám odhalí iné životné trápenie pacientov, ale aj samotnej autorky. Každý pacient je celkom iný, jeho život a trápenia sú iné, no aj tak sa aspoň čiastočne nájdete v každom z nich. Táto kniha je revolučná svojou otvorenosťou. Prevedie vás do vnútra vašej mysle, duši i srdca.

Ži ako malý princ

Dospelácky život plynie rýchlo. Nestíhame sa tešiť z maličkostí. Jašiť, veseliť a radovať. Nevidíme ho tak farebne ako naše deti. Ži ako malý princ je motivačná kniha o znovuobjavení dieťaťa v nás. Kniha hovorí o tom, že k nájdeniu šťastia niekedy postačí obzrieť sa na to, kým sme boli predtým, než sme sa stali dospelými. Autor knihy pomocou príbehu malého princa opisuje nástrahy moderného sveta dospelých. Ukazuje nám, ako si máme s dospeláckym svetom poradiť. Ako sa môžeme oslobodiť od súdenia našej osoby druhými ľuďmi. Kniha nás naučí, ako byť sami sebou, tak ako kedysi, keď sme boli deťmi.

Prečítajte si: Mária Sliacka, riaditeľka UNICEF Slovensko: Projekt JEŽKOVINY vybuduje v deťoch návyky, ktoré im pomôžu riešiť problémy v detstve i v dospelosti

Nájomná vrahyňa na materskej

Je kniha, ktorú zhltnete na jeden hlt. Fráza „urobiť si svoju prácu“ naberá pre jednu slobodnú matku v knihe  úplne nový význam. Chcete vedieť, ako sa z jednej obyčajnej matky dokáže stať nájomná vrahyňa? Kniha vám vtipným spôsobom ukáže život každej matky. Navyše vám odhalí, že byť nájomným vrahom je v skutočnosti celkom iné ako vo fiktívnom svete.

Život mi pristane

Sharon Stone v tejto knihe odhaľuje seba, svoju dušu, bolesť, silu ženy, ktorá aj napriek všetkej bolesti sa stále dokáže liečiť, odpúšťať a s láskou v srdci životom kráčať ďalej. Kniha o inšpiratívnej žene, ktorá ukazuje, že v každej z nás sa skrýva kúsok tej druhej. Kniha vám ukáže koľko sily sa ukrýva v jednej žene. Odhalí vám, že ste žena s obrovskou silou a váš príbeh je inšpiráciou pre vás i pre druhé ženy.

Zdroj foto: Pexels

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár