Začnite písať

CESTUJEME S DEŤMI PR ČLÁNKY

Kam ísť na výlet počas teplejších jarných dní?

Jar nám klope na dvere a s ňou aj množstvo výletov s ňou spojených. Počasie sa oteplí, kvety začnú kvitnúť a stromy opäť naberať svoju zelenú a kvitnúcu podobu. Kam sa však vydať na nejaký výlet? V tomto článku si ukážeme viacero tipov, ktoré vás možno zaujmú.

Donovaly

Donovaly sú obľúbené prostredie viacerých výletníkov. Nachádza sa tu viacero atrakcií, tie najzaujímavejšie si môžete prečítať v tomto článku.

Navštíviť môžete napríklad Kalište. Je to osada, ktorá sa nachádza v Starohorských vrchoch. Navštíviť môžete aj Korytnicu, ak hľadáte jednoduchšiu túru. Vyskúšať môžete aj Cestu hrdinov SNP. Jedná sa o najdlhšiu turistickú trasu na Slovensku. Má až 760 km!

 

Z atrakcií odporúčame napríklad Habakuky (Rozprávkový svet Pavla Dobšinského) alebo Fun Aréna Donovaly.

 

Banská Bystrica

Vyskúšať môžete aj výlet do Banskej Bystrice a jej okolia. Nachádza sa tu taktiež množstvo zaujímavých destinácii. Môžete navštíviť Pustý hrad, ktorý sa nachádza 23 minút autom od Banskej Bystrice. Môžete ísť pozrieť Králickú tiesňavu a Králický vodopád, ktorá je 15 minút autom od Banskej Bystrice. Náučný chodník hrebeňom Veľkej Fatry sa nachádza 20 minút od BB (autom) alebo Harmanecká jaskyňa je len 15 minút autom od Banskej Bystrice.

 

Trnava

Ak nechcete ísť na žiadnu túru do prírody, ale chceli by ste objaviť čaro nejakého mesta, určite odporúčame navštíviť mesto Trnava. Nachádza sa tu množstvo zaujímavých miest. Určite tu odporúčame navštíviť Trojičné námestie, Mestskú vežu s výškou 60 metrov alebo pozostatky trnavských hradieb z 13. – 16. storočia. Nachádza sa tu údaje 20 miliónov tehál.

 

Nájdete tu dokonca aj najlepšiu medovinu na svete. Trnavská medovina vyhrala zlatú medailu z najväčších dvoch súťaží na svete.

 

Tip na záver: Ak hľadáte nejaké miesto na oddych, vyskúšajte wellness. Výborné wellness nájdete na Slovensku takmer v každom kraji. V tomto článku nájdete najlepšie wellness na Slovensku. Odporúčame navštíviť napríklad Wellness & Spa Zochova Chata, wellness Grand Hotel Permon, wellness & SPA v Bešeňovej, wellness v hoteli Elizabeth Trenčín alebo wellness & SPA v Hoteli Kaskády pri Banskej Bystrici.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár