Začnite písať

AKČNÉ TIPY INŠPIRÁCIE RODIČOVSTVO

Všade samé hračky? Interiérová dizajnérka radí, ako si poradiť s neporiadkom v detskej izbe

hračky

Tiež vás trápi nekonečný počet detských hračiek po celom dome? V posteli? Vo vani? V kuchyni? Vo vašej kabelke? Udržiavanie poriadku s detskými hračkami môže byť pre rodičov náročnou úlohou. Avšak existuje niekoľko jednoduchých tipov, ktoré vám môžu pomôcť udržať ich v poriadku a zároveň podporiť rozvoj sebaregulácie u detí.

Určite to poznáte. Ako príde do rodiny dieťa, zrazu sa roztrhne vrece s rôznymi podarúnkami, hračkami a drobnosťami, ktoré začnú prinášať rôzni známi. Veď na návštevu sa predsa nechodí s prázdnymi rukami. Navyše sa váš domov stane novou prestupnou stanicou pre hračky príbuzných, z ktorých ich deti už vyrástli a im je ľúto sa ich zbaviť. Alebo jednoducho neodoláte všetkým tým krásnym náučným hračkám v obchode, ktoré sú určite dôležité pre správny rozvoj vášho dieťaťa.

Zrazu, ani neviete ako a váš domov je prepchaté miesto, kde hračky vypadnú ešte aj z práčky s várkou čerstvo opratej bielizne. Dá sa to aj inak? Dá. Inšpirujte sa tipmi od interiérovej dizajnérky Marie Rochas, ktorá pri svojej práci využíva metódy, akými sú FengShui či KonMari.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Maria Rochas (@mariarochas.cz)

Tu je jej rýchly návod, ako na jednoduchý poriadok v detskej časti domácnosti:

1. Odporúčam limitovať priestor, kde sa všetky hračky môžu nachádzať. Len ten roh v obývačke, len tá komoda v detskej izbe, len tieto krabice. Váš dom nie je obchod s hračkami a tak nemusí byť všetko vystavené. Výnimku urobíme len pre plyšáka v detskej posteli.

2. Hračky je dobré meniť. Medzi kamarátmi, susedmi, rodinou alebo ich mať v kontajneri v garáži a občas to striedať. Dieťa bude mať zakaždým zážitok a vy pokoj a ušetrené peniaze.

3. Mať jeden druh od každého typu hračiek. Áno, deti potrebujú rôzne typy hračiek na svoj vývoj: stavebnice, autodráhy, motorické hračky, puzzle, knižky. Ale nemusí to byť 5 rôznych vláčikov alebo autodráh alebo pokiaľ máte Lego Duplo, tak mať ešte drevené stavebnice. Ak sa vám to zdá málo, pozri odporúčanie č. 2.

4. Večerný upratovací rituál. Ako vám to vyhovuje, s deťmi alebo bez. Pokiaľ viete presne čo kam patrí a počet hračiek je ideálny, bude vám to trvať 5 minút.

5. Dôležitý tip – nemať nič na podlahe. Ideálne je hračky alebo krabice z hračkami umiestniť na poličku, do skrine alebo niekam zavesiť. Uľahčí to údržbu čistoty a urobí to veľký dojem poriadku a povznesenia. V mnohých krajinách tento problém s hračkami nie je, pretože deti také hračky nemajú. Sú šťastní, keď si a hranie nájdu obyčajný konárik. Možno vaše deti ani nepotrebujú toľko hračiek? My a náš čas je pre naše dieťa tá najcennejšia hračka. Čo myslíte?

Zdroj foto: unsplash.com

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár