Začnite písať

AKČNÉ TIPY ARCHITEKTÚRA A DIZAJN INŠPIRÁCIE ZDRAVIE

Vytvorte si doma svoj power spot – miesto sily. Ako na to prezradila interiérová dizajnérka

power spot

Začiatok roka je ideálny čas na ponorenie sa do seba. Ešte než príde jar a začneme tráviť viac času vonku, môžeme zainvestovať do niečoho, do čoho obvykle neinvestujeme – náš spokojný pocit doma. To miesto, ktoré nás chráni, dáva nám energiu a silu.

Maria Rochas sa venuje interiérovému dizajnu. Pri svojej práci používa rôzne metódy, akými sú FengShui či KonMari. Neustále sa rozvíja a posúva vpred. Podľa nej je v vo svojom domove dôležité mať miesto, ktoré vás dokáže prirodzene nabiť energiou, tzv. power spot. Čo to je a ako si ho doma môžete vytvoriť? Inšpirujte sa tipmi od dizajnérky.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Maria Rochas (@mariarochas.cz)

Naše miesto sily – ako ho nájsť?

Každý člen domácnosti by mal cítiť, vedieť alebo skúsiť nájsť to miesto v byte či v dome, kde sa cíti najlepšie. Časť kuchynskej linky, kde sa najradšej opierate, keď pijete kávu, to kreslo pri okne, kam si zaleziete po náročnom dni alebo šatňa so zrkadlom, kde ste sama sebou – v župane či šatách alebo vaša spálňa či kúpeľňa. Prečo vôbec mať tzv. power spot – naše miesto sily? Pamätáte si, keď ste boli v puberte, celá vaša izba alebo časť izby bol ten váš power spot? Boli ste obklopení dôležitými vecami, tým čo odrážalo vašu osobnosť. Nikto tam nesmel a bolo to vaše kráľovstvo (aj keď to bolo väčšinou kráľovstvo neporiadku ?). Dnes je to inak. Máme vzťah, máme deti a väčšina priestoru je zdieľaná a nepatrí iba nám. Potrebujeme si vytvoriť zákutia len pre nás ženy, kde budú vládnuť veci s našou vibráciou a to miesto bude patriť iba nám. Bude sa nám tam lepšie regenerovať, meditovať a zároveň dobíjať baterky.

Prečítajte si: Vytvorte si doma svoj power spot – miesto sily. Ako na to prezradila interiérová dizajnérka

Ako si vytvoriť miesto sily?

Po pôrode som mala 20 kg navyše a nemala som možnosť chodiť niekam cvičiť, doma v obývačke som sa hanbila, a preto sa kúpeľňa stala na krátku dobu mojím miestom sily, kde som mohla v kľude cvičiť. Keďže kúpeľňa nie je práve inšpirujúca miestnosť, musela som si ju trochu upraviť pre seba. Použila som 5 zmyslov. Čuch – zaobstarala som vonné tyčinky. Zrak – zapaľovala som sviečky pri cvičení a pridala som do kúpeľne živé rastliny. Hmat – na podlahu som dala koberec. Sluch – okrem príjemnej hudby som musela v kúpeľni zavesiť biele čisté uteráky, aby nebola počuť ozvena. No a chuť – najlepšia chuť pre mňa, je dať si ráno nalačno môj najobľúbenejší čaj. Táto kombinácia vás doslova naboostuje na celý deň. Ale aj ten čas, ktorý strávite len sama so sebou (30 minút stačí), vás pripraví na vnímavé jednanie s ostatnými ľuďmi.

Pokiaľ budete chcieť vytvoriť vlastný power spot, odporúčam tieto prvky:

1. Príjemné osvetlenie – za mňa sú ideálne sviečky. Niekedy to nemusí byť vhodná voľba kvôli bezpečnosti, potom sa dá použiť nočná, soľná alebo iná lampa s mäkkým svetlom.

2. Obrázky, ktoré reprezentujú vaše životné ciele, ktoré si chcete vytvoriť okolo seba. Fotografie vašej ideálnej postavy, fotografie šťastnej rodiny, obrázok krajiny, do ktorej by ste chceli cestovať, popis vysnívanej kariéry.

3. Veci, ktoré vás podporujú a dodávajú vám sebavedomie – diplomy, ocenenia, listy alebo priania od blízkych alebo napríklad aj jeden pár tých najobľúbenejších lodičiek, v ktorých sa cítite najkrajšie.

4. Predmet vašej viery, váš duch. Môže to byť jeden z náboženských prvkov, kameň, drahokam alebo kryštál, ktorý pomáha pri meditácii, prsteň, náramok alebo predmet, ktorý ste zdedili alebo dostali od niekoho dôležitého, detský obrázok. Väčšinou je to dosť intímna alebo osobná vec.

5. Vytlačená alebo ešte lepšie vlastnou rukou napísaná veta. To jadro, tá opora, ktorá vás inšpiruje, nesie dopredu a smeruje. Vaša veta, vaše motto. Môj power spot už dnes nie je kúpeľňa, ale je ním šatník. Na háčiku mám zavesenú najobľúbenejšiu kabelku, etnický opasok. Na polici mám ručne robenú pokladničku, malú knižku o priateľstve (darček od kamarátky) a 3 kamene zo skaly, kde som zažila zázračnú meditáciu.

Zdroj foto: unsplash.com

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár