Začnite písať

AKČNÉ TIPY INŠPIRÁCIE TESTOVANIE

4 vecí, na ktoré myslieť pri výbere plienok pre svojho drobca

Plienky sprevádzajú detičky od narodenia niekoľko nasledujúcich rokov, preto je výber plienok dôležitý. Ponúkame vám niekoľko tipov, na ktoré funkcie by ste sa mali zamerať.

Novorodenec zvyčajne potrebuje prebaliť každé dve hodiny, postupne sa tieto intervaly predlžujú, ale prebaliť bábätko je čoraz zložitejšie. Dieťatko sa pri prebaľovaní rado otáča, posádza a keď začne chodiť, aj utekať. Preto je komfort a rýchlosť obliekania plienky pre každú mamičku podstatná funkcia plienky. Pri deťoch, ktoré už chodia sa odporúča používať nohavičkové plienky, pretože sa rýchlo obliekajú aj vyzliekajú a každá mamička určite vie, aké náročné je prebaliť pohybujúce sa bábätko.

Na čo myslieť pri výbere plienok

Komfort mamičky aj dieťatka

Materstvo prináša obrovské množstvo povinností, preto je každá mamička rada, keď si môže ušetriť čas a niektorú z nich uľahčiť. Preto je praktickejšie a rýchlejšie voliť jednorazové plienky. Navyše jednorazové plienky majú vysokú savosť, nemusíte ich prať, neobmedzujú dieťatko v pohybe a majú široký výber veľkostí a funkcií.

Pri výbere plienok je dôležité pohodlie matky, ale rovnako aj pohodlie a zdravie dieťaťa. Pri výbere plienok treba dbať na to, aby plienka sedela detskej pokožke a nedošlo k podráždeniu pokožky.

Sacia schopnosť a ochrana pred pretečením

Veľmi dôležitou funkciou pri výbere plienok je ich vysoká sacia schopnosť a tiež ochrana pred pretečením. Túto funkciu Stop & Protect majú aj plienky od Pampers, ktoré udržia suchý nielen zadoček vášho dieťatka, ale aj nožičky a chrbátik.

Prečítajte si: Prečo by barefoot obuv mali nosiť dospelí aj deti

Veľkosť

Správna veľkosť plienok je dôležitá, pretože zabezpečuje pohodlie dieťatka. To či má vaše dieťatko správnu veľkosť plienky zistíte tak, že plienka sedí symetricky zo všetkých strán, lepiaci pruh je priamo na páse, plienka nie je na telíčku príliš tesná, ale ani neodstáva, na pokožke dieťatka nie je z plienky začervenanie oni odtlačok a zároveň únik moču a stolice je ojedinelý.

Cena

Plienky sú veľká položka rodičov z finančnej stránky, preto by ste pri výbere mali myslieť aj na cenu avšak, nízka cena by nemala vyhrať nad kvalitou plienok, aby nedošlo k narušeniu zdravia pokožky vášho bábätka.

Najznámejší výrobca jednorazových plienok je značka Pampers, preto sa jednorazové plienky zvyknú nazývať “pampersky“. My sme sa bližšie pozreli na ich novú edíciu plienkových nohavičiek Pamper Pants v limitovanej edícií Labková patrola. Plienkové nohavičky Pampers Pants sú vybavené inovatívnym vreckom Stop & Protect, ktoré zabraňuje a chráni pred pretečením, udržiava v suchu a v pohodlí nielen nožičky, ale aj chrbát vášho dieťaťa. Okrem toho sa plienkové nohavičky ľahko obliekajú a keď je plienka špinavá, stačí ju po stranách roztrhnúť, zrolovať a zaistiť páskou. Plienkové nohavičky majú navyše 360-stupňový strih, takže sa ľahko prispôsobia aj plnému brušku dieťaťa. Zosilnené manžety okolo nohavičiek tiež bojujú proti úniku vlhkosti. Výmena plienkových nohavičiek Pampers Pants je nesmierne jednoduchá. Plienky sú ozdobené postavičkami z obľúbenej rozprávky Labkova patrola a  záchranná posádka šteniatok je už pripravená na ďalšiu záchrannú misiu pri akejkoľvek kakamite vášho drobca!

Prečítajte si: Veľký prehľad akcií pre deti v máji naprieč celým Slovenskom

Denisa Žideková, manažérka značky Pampers spoločnosti Procter & Gamble, dodáva: ,,Sme radi, že môžeme rodičom a deťom ponúknuť ďalšiu limitovanú verziu obľúbeného detského príbehu. Labkovú patrolu doslova miluje mnoho detí na celom svete, preto sme sa rozhodli nadviazať na túto spoluprácu a chceme potešiť našich malých zákazníkov a ich rodičov novou limitovanou edíciou s motívom šteniatok. Plienkové nohavičky sme ozdobili veselými obrázkami a veríme, že ak sa deti budú cítiť chránené obľúbenými chlpatými hrdinami, budú ešte odvážnejšie objavovať svet v plienkach Pampers!“

Zdroj foto: osobný archív Pampers

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár