Začnite písať

AKČNÉ TIPY INŠPIRÁCIE

7 tipov na hračky, ktoré budú vaše deti zaujímať aj niekoľko rokov

Takmer každé dieťa má najväčšiu radosť z novej hračky. Ak chcete pre vaše dieťatko hračku, ktorá bude praktická a bude ho naozaj baviť dlhý čas a nielen pár dní, inšpirujte sa našimi tipmi na hračky, s ktorými budú vaše deti rásť.

Bazénik s loptičkami

Bazénik s loptičkami zvyčajne zabaví každé dieťa, aj to úplne malé, ale aj to veľké. Dieťa sa v ňom vie vyblázniť, ale aj si v ňom oddýchne či zahrá s inými hračkami. Navyše tieto bazéniky sú robené z mäkkého materiálu, takže sú bezpečnou hračkou aj pre deti, ktoré sú v pohybe ešte nemotorné. 

Edukačná tabuľa

Edukačnú tabuľu si môžete kúpiť, ale pokojne aj vyrobiť sami doma podľa preferencií vášho dieťatka. Na dosku si môžete primontovať zipsy, zvončeky, budík, gorálky, počítadlo, zrkadielko. Jednoducho čokoľvek čo vám napadne. Pomocou edukačnej veže môže dieťa rozvíjať jemnú motoriku, ale tiež sa učiť čísla, písmenká, či dokonca hodiny. Táto hračka sa dá prispôsobiť presne podľa veku vášho dieťatka a zároveň bude tabula s vašim dieťaťom rásť.

Prečítajte si: Viete ako vybrať pre deti bezpečné a zdravotne nezávadné hračky a na čo dbať pri výbere?

Piklerovej triangel

Piklerovej trojuholník patrí medzi Montessori hračky, ktoré rozvíjajú motoriku, fyzickú silu, stabilitu, rovnováhu a istotu v dieťati. Piklerovej triangel je bezpečná drevená preliezka pre bábätká, batoľatá a malé deti. Je v súlade s princípmi Montessori pedagogiky, ktorej hlavnou myšlienkou je nechať deti rozvíjať sa prirodzenou cestou cez slobodu pohybu a objavovania. Navyše si dieťa si cibrí myslenie a sústredenie sa. Trénuje rovnováhu a koordináciu pohybov. Učí sa prekonávať prekážky  samostatne a vlastným tempom. Je vhodný pre deti od 6 mesiacov.

Hojdačka

Hojdačka zabaví naozaj každé dieťa. Dokonca hojdačiek existuje veľké množstvo. Môže to byť klasická hojdačka, ktorú zavesíte na strom alebo na zárubňu dverí. No tiež to môže byť sieť alebo dokonca aj montessori hojdačka 7v1, ktorá je nielen hojdačkou, ale aj skrýša, sedačka, pultík, preliezačka a šmýkačka. Táto hojdačka tiež slúži na uspávanie, pretože sa na nej dá dieťa jemne pohojdávať ako v kolíske. Tiež sa môže prepojiť s Piklerovej trojuholníkom a s bazénikom s loptičkami, čím bude mať vaše dieťa doma vlastné ihrisko.

Pieskovisko

Pieskovisko zabaví takmer každé dieťa. Preto ak máte záhradu a máte na nej dostatok priestoru, určite zvážte zaobstarať vášmu dieťaťu aspoň malé pieskovisko, v ktorom sa zabaví aj niekoľko hodín. Navyše si budete istý, že v piesku sa nenachádzajú žiadne nečistoty od zvierat, ako tomu býva na verejných detských ihriskách.

Prečítajte si: Tipy na hračky pod vianočný stromček, vďaka ktorým sa vaše deti budú posúvať vpred

Balančná doska

Balančná doska je tiež Montessori hračka, ktorá dieťaťu pomáha rozvíjať motoriku, koordináciu a rovnováhu. Zabaví dieťa od maličkého veku až do puberty. Balančná doska tiež učí dieťa správnemu držaniu tela. Dokonca sa používa aj u dospelých, ako pomoc pri problémoch s kĺbmi, chrbticou a pri posilnení svalov. 

Učiaca veža

Učiaca veža je skvelá pomôcka, ako môžete vaše dieťa zapojiť do domácich prác, tak aby to dieťatko zaujímalo a zároveň to bolo aj bezpečné. Deti si zvyknú prisunúť stoličku ku kuchynskej linke, aby videli na to, čo ich zaujíma. Avšak zo stoličky môžu veľmi ľahko spadnúť. Učiaca veža je naopak extrémne bezpečná aj pre batoľatá. Súčasťou učiacej veže je zábrana, ktorá zabezpečuje, aby dieťa nespadlo. Zároveň sa zábrana dá vytiahnuť, aby dieťa mohlo do učiacej veže samé vojsť aj vyjsť. Okrem toho sa dá nastaviť podľa výšky dieťatka, tak aby pohodlne videlo na to, čo chce vidieť, keď meria 100 cm, ale aj 130 cm. Vďaka nastaviteľnej platforme učiaca veža rastie s dieťaťom a v spodnej časti je aj stupienok, ktorý uľahčuje nastupovanie. Navyše učiaca veža má zvyčajne veľmi jednoduchý dizajn, ktorý nijako nenaruší váš interiér.

Náš tip: Poznáte ten jednoduchý trik, kedy dieťaťu necháte napr. len 3 hračky a zvyšné skryjete? Je to skvelý tip, ako budú vaše dieťa dlhodobo zaujímať tie isté hračky a vy nebudete musieť neustále kupovať nové, aby ste ho zabavili. Pravidelne obmieňajte vášmu dieťaťu hračky. Nechajte mu 3, s ktorými sa pár dní bude hrať a zvyšné mu schovajte. Po pár dňoch hračky vymeňte. Vaše dieťa bude mať tak pocit, že sa stále hrá s novými hračkami.

Zdroj foto: Pexels

Zanechaj nám svoj komentár