Začnite písať

AKČNÉ TIPY INŠPIRÁCIE

7 tipov na knihy pre deti

Dnes je medzinárodný deň detskej knihy, preto vám prinášame 7 tipov na knihy pre vašich drobcov.

Moje mláďatká – klap klap obrázky

Táto kniha je určená pre deti vo veku 0 až 3 roky. Kniha obsahuje 3D obrázky, ktoré zapoja viaceré zmysly dieťatka naraz a tým podporujú rozvíjanie koordinácie oko-ruka. Zároveň kniha podporuje rozvíjanie rečových schopností, stimuluje rozvoj predčitateľskej gramotnosti a učí dieťatko začať rozprávať.

Múr

Múr je kniha, s ktorou bude vaše dieťa vyrastať. Kniha rozpráva príbehy skôr obrázkami než slovami. Vnímavé dieťa bude mať pri čítaní knihy množstvo otázok, na ktoré bude hľadať odpovede pri rozhovoroch s dospelými.

Prečítajte si: Sharenting je pojem, ktorý by mal poznať každý rodič a pre bezpečnosť svojho dieťaťa by sa mu mal vyhýbať

To je Londýn

Reedícia slávnych sprievodcov svetových metropol s ilustráciami a s vtipnými jednoduchými textami ukáže vášmu dieťaťu život v Londýne, New Yorku či v Paríži.

Záchranná stanica v Zázrivej

Séria kníh záchranná stanica v Zázrivej rozpráva skutočné príbehy záchranárov zvierat zo záchrannej stanice v oravskej obci Zázrivá. Okrem napínavých príbeh sa vaše deti môžu dozvedieť zaujímavé informácie o zachránených zvieratkách, ako sú napríklad medvede, líšky, rysy.

Skôr než som prišiel na svet

Príbeh dievčatka, ktoré premýšľa kde bola ešte predtým ako sa narodila? Ako sa ocitla v maminkinom brušku? Bola vo vesmíre? Bola čiernou dierou? Hviezdou? Kniha Skôr než som prišiel na svet nadchne veľkých i malých čitateľov k premýšľaniu o našom mieste v závratnom obrovskom vesmíre. Nenápadne poukazuje na to, že niekedy je dôležité pýtať sa, aj keď nevieme jednoznačné odpovede.

Prečítajte si: Poznáme výsledky testovania detskej fľaše Everyday Baby od Profimed

Babka gaunerka

Príbeh o chlapcovi Benovi a jeho bakbe, bývalej medzinárodnej zlodejke šperkov, ktorej celoživotným snom je krádež korunovačných klenotov. Podarí sa typickej bielovlasej babke s protézou ukradnúť korunovačné klenoty? Pomôže jej s krádežou vnuk?

Analfabeta negramotná

Kniha o dievčati rebelke, ktorá sa stretáva so známymi literárnymi hrdinami. Stretnutia sprevádzajú humorné situácie. Stretnutia Analfabety Negramotnej ukážu dieťaťu prečo je čítanie kníh pre život dôležité vtipným spôsobom.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár