Začnite písať

AKČNÉ TIPY ZDRAVIE

Ak ste ešte nezačali s chudnutím do plaviek, skúste pár dobrých rád od nutričných poradcov

Napriek tomu, že tabletky vynašli vedci na mnohé zákerné choroby, s pribúdajúcimi kilami si stále akosi nevedia dať rady. Zázrak sa nekoná. Ak máme po zime nejaké to kilečko navyše, ktoré nám prekáža, musíme zvoliť iný prístup.

Akčné mamy majú pohybu až až

Byť mamou je výnimočné poslanie, ale aj povolanie na plný úväzok. Od skorého rána do neskorej noci je na mame množstvo povinností. Vyžaduje si to správne načasovanie, premyslenú logistiku a kopec energie. Mamy sú stále na behu, a preto je často nepochopiteľné prečo kilá, ktoré by mali ubúdať, naopak pribúdajú.

Prečítajte si: Motivujte deti k pravidelnému pohybu

Chudnutie bez pôstov a hladoviek

Aj akčné mamy chcú vyzerať zdravšie a štíhlejšie, ale hladovanie im uberá v prvom rade z energie, ktorú nevyhnutne potrebujú. Najdôležitejšie teda je, zastabilizovať metabolizmus a naštartovať produkciu enzýmov a hormónov v tele. Upraví sa tým hmotnosť a na druhej strane sa zvýši fyzická, psychická výkonnosť, ako aj koncentrácia a emocionálna stabilita. A to všetko vďaka úprave denných stravovacích návykov.

Jesť vyvážené porcie sa oplatí

Hladovaniu dajte stopku. Do jedálnička zaraďte kvalitné a zdravé suroviny. Nepočítajte kalórie. Pozornosť venujte nízkemu glykemickému indexu. Vylučovanie inzulínu sa musí dostať do normálu, pretože práve jeho kolísanie spôsobuje pocit hladu a najmä chuť na sladké. Tak ako život, aj tanier si vyžaduje rovnováhu. Nemajte však z toho stres. Keď plánujete deň deťom, či povinnostiam v práci, naplánujte deň aj jedlu. Pripravte si vopred, čo budete jesť a zvoľte na porciu 20-35 % bielkovín, 20 % tukov a 40-50 % sacharidov.

Pauzy medzi jedlami sú nevyhnutné

Doprajte si výdatné raňajky, obed a večeru a medzi jedlami dodržujte 5 hodinové pauzy. Počas tejto doby hladina inzulínu klesá ako pri spánku, a vtedy je možné efektívne spaľovať tuk.

Preč s polotovarmi, spracovanými a ochutenými výrobkami

Všetky polotovary a instantné jedlá obsahujú veľa soli, konzervantov a cukru. Radšej si dochuťte svoje jedlo bylinkami, korením, ovocím alebo medom.

Cukor vymeňte za med

Med má dokázaný priaznivý vplyv na chudnutie. Výborne detoxikuje organizmus, naštartuje metabolizmus a nezvyšuje hladinu glukózy v krvi.

Majte sa rady

Či už chcete schudnúť pre lepší pocit alebo kvôli zdravotným problémom, v prvom rade sa majte rady. Niekto nám nadelil určité proporcie a týrať sa, nemá zmysel. Na svet prichádzame s vrodenou schopnosťou samej seba bez akejkoľvek hodnotiacej funkcie. Riaďte sa preto vnútorným hlasom. Oblečte sa a zvýraznite svoju vizáž tak, aby podčiarkla vašu osobnosť a vytvorila vám druhú kožu v súlade s vašim charakterom. Spoznajte samé seba, prijmite aj svoje nedostatky a načúvajte vlastnému vnútru. Popri každodenných povinnostiach sa len pokúste urobiť niečo aj pre seba. A ak to súvisí so zdravým, dobrou náladou a sebaúctou, o to lepšie.

Prečítajte si: 7 účinných cvikov, s ktorými schudnete rýchlo aj doma

Zdroj foto: Pixabay

 

 

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár