Začnite písať

AKČNÉ TIPY CESTUJEME S DEŤMI INŠPIRÁCIE

KAM S DEŤMI V APRÍLI? 7 + 1 tipov od Malých výletníkov

Jar sa už prejavila v plnej sile, dni sa začali predlžovať a to je ten najlepší čas začať plánovať ďalšie výlety. Apríl je taktiež mesiac, kedy slávime Deň Zeme – 22.4. Našu planétu máme len jednu a aj preto by sme si ju mali chrániť a s láskou sa o ňu starať. Medzi aprílovými tipmi nájdete aj podujatia spojené s ochranou prírody.

 

Košická detská železnica

Vyberte sa (nielen) na Deň Zeme napríklad na prechádzku do lesa aj so sáčkom a odľahčite našu prírodu od odpadkov. Máte radi organizované podujatia? Pri Košiciach sa uskutoční 15.4. Čistenie Čermeľského údolia popri trati Košickej detskej historickej železnice. Odmenou Vám bude nielen dobrý pocit, ale aj Grátis lístok na vláčik. Nezabudnite sa vopred prihlásiť. Zároveň to je aj ten deň, kedy Košická detská železnica a jej vláčiky vyrazia po zimnej prestávke opäť do akcie. A pssst! 16.4. Budú hľadať nových dobrovoľníkov, takže ak Vaše dieťa túži pracovať na železnici, príďte tu v tento deň.

 

Lesnícke dni

Práve v čase v Deň Zeme sa na viacerých miestach Slovenska uskutočňujú aj Lesnícke dni. Odštartuje ich slávnostné otvorenie 21.4. vo Zvolene. Heslom tohto podujatia je “Lesy liečia telo i dušu” (plne súhlasím). Zaujímavý program sa zo Zvolena presunie počas ďalších dní aj do iných miest. Určite pozrite, či sa niečo chystá aj vo Vašom okolí.

Prečítajte si: 4 tipy na neobyčajné ubytovania na Slovensku

Ekológia v divadle

Ak chcete malým deťom bližšie priblížiť problematiku formou divadielka, tak 23.4. sa môžete tešiť v Pezinskom kultúrnom centre na bábkové predstavenie Kompost story. Chýbať nebudú ani tvorivé dielničky pre šikovné detičky.

 

Vševedko

Tak na toto podujatie sa veľmi tešíme. Všetky malé aj veľké zvedavé hlavičky zbystrite. V Bratislave sa už 16.4. uskutoční Edukačný a hravý festival VŠEVEDKO. Program na pódiu sa bude niesť v znamení poučných a veselých predstavení. Lenže nesmieme zabudnúť na Workshopy. Nebude chýbať Lego, Montessori aktivity, Vedecká zóna, či Mobilné planetárium. A mnoho ďalších celodenných aktivít. Tak ako, prídete aj vy?

 

Piešťany podľa Wintera

Poznáte meno Ľudovít Winter? Nie? Tak to treba zmeniť. Tento pán má veľký podiel na tom, akú podobu nadobudli kúpele v Piešťanoch v časoch najväčšej slávy. Počas aprílových sobôt (okrem veľkonočných prázdnin) môžete zažiť interaktívnu prehliadku a vydať sa po stopách pána Wintera. Prechádzka bude sprevádzaná aj živými vstupmi hercov v dobových kostýmoch.

 

Detská tour

Malí cyklisti Pripravte svoje dvojkolesové tátoše. Cyklistické preteky Detská Tour Petra Sagana štartujú 16.4. Prvý závod sa uskutoční v Budmericiach. Postupne sa od v máji až v septembri presunú do viacerých miest na Slovensku. Už teraz sa môžete registrovať.

Prečítajte si: 7 tipov na knihy pre deti

Na ľudovú nôtu

Komornejšie podujatie nájdete 15.4. vo vynovenom kaštieli Nové Sady, akcia s názvom Na ľudovú nôtu prinesie ukážku tradičných remesiel. Mňa najviac očarila možnosť vyskúšať si naše nádherné tradičné kroje a odfotiť sa v nich na pamiatku. A ak ste milovníkmi dobových kostýmov, tancov, či koní, v ten istý deň sa uskutočnia aj Samove dni v Bratislave, konkrétne v mestskej časti Devínska Nová Ves.

 

Bonusový tip od Malých výletníkov

Viete, že spomínaná Devínska Nová Ves je skvelým miestom pre malých výletníkov? Počuli ste napríklad o jedinečnom Šrotparku? Alebo ste pátrali po skamelinách na Sandbergu odkiaľ ste sa prešli až po Waitov lom, kde sa nachádza kamenný labyrint inšpirovaný francúzskou katedrálou? Ak Vás zaujímajú aj ďalšie tipy od Malých výletníkov, nezabudnite nás sledovať na Instagrame.

 

-Kristína Ciglanská (Malí výletníci)

zdroj foto: Pexels

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár