Začnite písať

AKČNÉ TIPY CESTUJEME S DEŤMI

Kam vyraziť s deťmi na Slovensku počas predĺžených májových víkendov?

Aj vám sa zdá, že dva dni víkendu sú tak strašne málo a uletia ako bláznivé? Ak ste si náhodou nevšimli, onedlho po dvakrát pribudnú k sobote a nedeli voľné aj pondelky. Ideálny čas na to, aby ste zbalili dieťa, deti, manžela, partnera, prípadne len samé seba a dopriali si vytúžený a predĺžený oddych.

Prečítajte si: 6 tipov na inšpiratívne a edukatívne instagramové profily pre každú akčnú mamu

Na východe mix zážitkov

Jedným z najnavštevovanejších miest na východnom Slovensku je najväčšia zoologická záhrada v strednej Európe, ktorú nájdete v Košiciach. Kilometre nachodíte na ploche 289 ha, objavíte množstvo zvierat a môžete zbehnúť aj do DinoParku. A už keď budete merať takú diaľku možno až od hlavného mesta, okúpať sa môžete v Aquacity Poprad alebo navštíviť Chodník korunami stromov Bachledka, prípadne si ísť pozrieť Ľubovniansky hrad.

V srdci Slovenska vždy srdečne

Presne tak vás privítajú na hrade Ľupča, ktorý sa majestátne vyníma nad obcou Slovenská Ľupča. Tiež na Pustom hrade blízko Zvolena. Je to jeden z najstarších ranostredovekých hradov na Slovensku, kde pocítite závan dôb dávno minulých. Ale najväčšou atrakciou nielen pre tých najmenších bude určite Sysľovisko Biele vody. Vidieť malé hravé sysle naživo, je úžasný zážitok.

Západ aj s dreveným mostom

Hneď za hrádzou v Kolárove objavíte jeden z najdlhších drevených mostov v Európe. Čarovnú prechádzku zvládnu aj maličkí. Za to na motokáry V Orechovej Potôni zoberte radšej tých starších milovníkov rýchlosti. No a ak sa vyberiete na Záhorie, za obcou Smrdáky sa pred vami objaví Miléniový kríž. Má výšku 27 metrov a je najväčší na Slovensku. Krásna vyhliadka v jeho okolí vás určite poteší.

Prečítajte si: Jedináčik… Inteligentný, sebecký, priateľský alebo rozmaznaný?

Voľné dni len a len pre seba

Ale áno, aj toto je riešenie, milé akčné mamy. Na výlety pošlite s deťmi drahé polovičky alebo starých rodičov a vy si urobte program, na ktorý vám po celý rok nezostáva veľa času. Navštívte kamarátku, napustite si vaňu, pozrite si osamote a v pokoji romantický film alebo prespite polku dňa. Ako naložíte s voľnými dňami navyše, je len na vás.

Zdroj foto: Pixabay

 

 

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár