Začnite písať

AKČNÉ TIPY PÔROD

Kto má nárok na bezplatný pôrod v novej modernej nemocnici Bory?

Najmodernejšia nemocnica na Slovensku Bory sa otvorila 30. marca 2023. Nová nemocnica sídli v Bratislave a bude slúžiť mamičkám na celom Slovensku. K bezplatnému pôrodu stačí, aby mamička bola poistenkyňou zdravotnej poisťovne Dôvera.

Nemocnica Bory je v súčasnosti najmodernejšie vybavená nemocnica na Slovensku. Každá rodička bude mať od príchodu až do pôrodu svoju „vlastnú“ pôrodnú asistentku. Zároveň bude celý pôrod prebiehať presne podľa pôrodného plánu, ktorý si určí rodička. Nemocnica Bory bude prihliadať na  súkromie, pohodlie pacientky a vysoký hygienický štandard. Počas celého pobytu v pôrodnici môže pacientku sprevádzať partner alebo iná blízka osoba. Jednolôžkový štandard s vlastnou toaletou bude v Nemocnici Bory bez príplatku pre každú pacientku. Bez doplatku bude tiež sprievod blízkej osoby a epidurálna anestézia. 

Nemocnica bude zároveň uplatňovať najmodernejšie metódy, ako napríklad bonding (priloženie dieťatka na hruď mamičky hneď po pôrode a priloženie dieťaťa k prsníku už v pôrodnej izbe) a rooming in (bábätko je na izbe spoločne s mamičkou, aby mal novorodenec blízky fyzický kontakt s matkou od prvých chvíľ po narodení).

Prečítajte si: Viaceré slovenské pôrodnice od budúceho roka pravdepodobne končia

Nová Nemocnica Bory myslí aj na detičky, ktoré prídu na svet s komplikáciami, nakoľko nemocnica obsahuje oddelenie novorodeneckej jednotky intenzívnej starostlivosti. Aj v prípade komplikácií bude môcť byť mamička s dieťatkom na izbe, v takomto prípade sa na izbu mamičky umiestni inkubátor.

Nemocnica Bory má v pláne začať objednávať tehotné mamičky do poradne od druhej polovice mesiaca máj, čo znamená, že prvé bábätká sa v novej nemocnici môžu narodiť už v júni 2023.

Zdroj: Tasr

Zdroj foto: Pexels

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár