Začnite písať

AKČNÉ TIPY INŠPIRÁCIE

Veľký prehľad akcií pre deti v máji naprieč celým Slovenskom

Nepremeškajte tie najlepšie akcie pre deti v máji v slovenských mestách. Trhy, jarmoky, divadlá a iné zaujímavé podujatia. Prinášame vám veľký prehľad akcií a podujatí pre deti na Slovensku.

Deň otvorených dverí Národného Žrebčína Topoľčianky

Dátum: 1.5.2023

Miesto: Topoľčianky

Národný žrebčín Topoľčianky pozýva všetky rodiny s deťmi na ich DOD a otvorenie novej jazdeckej, turistickej a chovateľskej sezóny 2023. Súčasťou podujatia bude otvorenie jazdiarne a hipologickej expozície, verejné tréningy športových koní a slávnostný galaprogram, ktorý zatiaľ nie je známy.

DOD hasičskej zbrojnice

Dátum: 6.5.2023

Miesto: Tesárske Mlyňany

Tesárske Mlyňany vás s veľkou radosťou pozývajú na deň otvorených dverí ich hasičskej zbrojnice pri príležitosti oslavy sv. Floriána, patróna hasičov. Súčasťou DOD bude prehliadka hasičskej zbrojnice, ukážky hasičskej techniky, zábavné hry pre deti a maľovanie na tvár.

Nitriansky zraz historických vozidiel

Dátum: 5.5.2023-7.5.2023

Miesto: Nitra

Mesto Nitra budú prvý májový víkend zdobiť historické vozidlá. Ak máte doma malého milovníka áut, tak je toto podujatie stvorené presne pre vás.

Prečítajte si: Prečo je mediálna výchova dôležitá? Aké riziká predstavuje online svet

Žigmundove slávnosti na Vígľašskom zámku

Dátum: 7.5.2023

Miesto: Vígľaš

Ak ste z okolia Vígľaš rozhodne si nenechajte ujsť Žigmundove slávnosti, ktorými ožije Vígľašský zámok v prvú májovú nedeľu. Tešiť sa môžete na šermiarov, sokoliarov, historické tance, historickú kuchyňu, remeslá a stánky.

Noc múzeí a galérií

Dátum: 13.5.2023

Miesto: Bratislava

Takmer 40 múzeí a galérií v Bratislavskom kraji pripravuje bohatý nočný program. Napríklad v takom Schaubmarovom mlyne v Pezinku môžu rodiny s deťmi, dospelí, ale aj osamelí pútnici nájsť 6 pokladov.

Cyklo-divočiny

Dátum: 13.5.2023

Miesto: Trenčín

Detské amatérske cyklo preteky na hrádzy na ostrove v Trenčíne sú určené pre všetky deti, bezohľadu na ich vybavenie a aktuálne zručnosti. Jediné čo malý cyklista bude potrebovať je dobrá nálada a chuť súťažiť.

Strýko Baltazár: Dobrodružstvo v Afrike 

Dátum: 14.5.2023

Miesto: Petržalka

Ponorte sa spolu s vašimi deťmi do sveta fantázie s rozprávkovým muzikálom pre deti. Strýko Baltazár sa predstaví spoločne so svojou vnučkou Sofiou, s ktorou sa vyberie na cestu do Afriky. Cesta do Afriky za Sofiinými rodičmi sa hneď na začiatku premení v tú najdobrodružnejšiu cestu plnú zážitkov. Sofia s Baltazárom sa dokonca dostanú do ohrozenia života. Ako sa dokážu dostať z nebezpečných situácií s humorom a s poučením sa dozviete druhú májovú nedeľu v Dome Kultúry v Zrkadlovom háji v Petržalke.

Rytierske festival Rotenstein

Dátum: 27.5.2023

Miesto: Častá

Rytiersky festival Rotenstein vás pozýva zažiť dobrodružstvo a vrátiť sa do čias rytierov, priamo na kráľovský dvor hradu Červený kameň v posledný májový víkend. Môžete sa tešiť na dramatický rytiersky turnaj na koňoch, dvor plný zvieratiek, besedy so zaujímavými hosťami, stredoveké tábory, šermiarske súboje, možnosť vyskúšať si stredoveké turnaje či stredovekú kuchyňu.

Prečítajte si: Prečo by barefoot obuv mali nosiť dospelí aj deti

Preteky historických traktorov

Dátum: 27.5.2023

Miesto: Hrušov

Obec Hrušov vám ponúka v posledný májový víkend preteky historických pretekov značiek ako napríklad Zetor, Škoda, Ford či RS. Okrem sledovania pretekov budete mať možnosť vyskúšať jedinečné hrušovské lepníky.

Náš tip: Každú prvú stredu v mesiaci sú vstupy do slovenských múzeí a galérií, ktoré patria pod ministerstvo kultúry zadarmo. Do tohto zoznamu patrí až 32 slovenských múzeí a galérií.  Prvá streda v mesiaci po novom nahradila prvé nedele v mesiaci.

Zdroj foto: Pexels

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár