Začnite písať

AKČNÉ TIPY INŠPIRÁCIE RECEPTY

5 slovenských insta profilov, 5 skvelých slovenských food blogerov

Food blogeri prinášajú na sociálnych sieťach skvelé inovatívne nápady, nové recepty, ale aj tradičnú kuchyňu. A keď už naozaj neviete čo navariť, stačí nazrieť do instagramových účtov a výborné raňajky, obed alebo večera sú na svete.

Prečítajte si: Chceli by ste mať doma Muža s varechou? Verte, že áno.

Je si skutočne z čoho vyberať

Každý máme svojich obľúbených poradcov pri varení alebo siahneme po tradičných kuchárskych knihách, či receptoch mám a starých mám. Tie majú stále to svoje výnimočné čaro. Ale tiež máme non stop mobil poruke, a tak nahliadnuť na sociálne siete a pred odchodom z práce si vybrať ľahký a rýchly recept na večeru, môže ušetriť čas. Ak predsa len nemáte rebríček svojich obľúbencov, vybrali sme takých, ktorí zaujali našu pozornosť.

1. #chef_from_thewoods

Šéfkuchár Ľubomír Šmindák má profil na letné dni ako stvorený. Jedlo v prírode totižto chutí úplne inak. Ak teda chystáte grill párty alebo opekačku, inšpirujte sa. Nájdete vynikajúce recepty aj návody, ako jedlo pripraviť aj mimo kuchyne chutne a jednoducho.

2. #mystoryofcooking

Helena Opálená je mladé šikovné dievča, ktoré robí to, čo miluje. Profil plný amatérskych, ale za to výborných zdravých aj klasických dobrôt, sa vám určite zapáči. A jahodové tiramisu? Tak to je jedna fantastická bodka za obedom.

3. #lenivakucharka

Jednoduché a chutné recepty ktorých príprava zaberie len pár minút? Presne také tvorí Veronika Čopíková. Ak nemáte veľa času na varenie, tento profil je určený páve pre vás. A okrem toho, všetky ingrediencie bežne nájdete vo vašej chladničke, či špajzi.

4. #chlop_v_kuchni

Ten, kto obľubuje slovenské tradičné jedlá, mäso, slaninku, či huspeninku, si na profile Lukáša Sirovca bude slinky utierať. Pokiaľ máte doma „mäsožravcov“, na jeho receptoch si jednoznačne pochutnajú.

5. #chudnemjedlom

Ak jedlo milujete, ale chcete sa stravovať aj trochu zdravšie a dokonca pritom zhodiť pár kíl, profil Mirky Chvostekovej vás nadchne. Nájdete na ňom množstvo zdravých jedál od raňajok až po večeru, z ktorých načerpáte potrebnú energiu.

Insta inšpirácií je však oveľa viac

Profilov so super receptami je na sociálnych sieťach je oveľa viac a my sme vybrali len niekoľko. Mnohé z nich stoja za našu pozornosť a doslova pomáhajú, aby sa naše varenie nestalo fádnym a bez nápadov. A lákajú tiež farebnosťou. Fotografie food blogerov povyšujú jedlo ešte na vyšší stupienok.

Hor sa do varenia, milé akčné mamy. Jednoducho, rýchlo a chutne, nech vám čas zostane aj na iné príjemné záležitosti.

Prečítajte si: Rýchly a fit cuketový perník – hrnčekový recept

Zdroj foto: Instagram, Pixabay

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár