Začnite písať

PR ČLÁNKY

Buďte aktívna aj na materskej: Začnite behať s kočíkom

Nejedna žena cíti po pôrode potrebu hýbať sa. Chce trošku zapracovať na svojej postave, a zároveň sa vyvetrať a vyčistiť si hlavu. Ako si však zacvičiť, ak bábätko vyžaduje našu plnú pozornosť? Napadlo vám, že môžete začať behať s kočíkom? Behanie s kočíkom má určite svoje riziká, avšak aj mnohé benefity, ktoré vy ako matka oceníte.

Beh je športom, na ktorý vám stačí skutočné málo. Nepotrebujete žiadne doplnky ani špeciálne oblečenie. Jediné, čo potrebujete, a na čom by ste si mali dať záležať je kvalitná bežecká obuv pre vás a športový bežecký kočík pre vaše dieťa. S nimi zvládnete beh po akomkoľvek teréne.

Čo by ste mali zvážiť pri behu s kočíkom?

  • Zvolená trasa

Trasa by mala zodpovedať vašim bežeckým schopnostiam, terénu, rovnosti povrchu, a tiež tomu, ako vaše bábätko funguje. Ak je rado na čerstvom duchu a nemá problém zaspať, či naopak obdivuje krásy okolo seba, beh môžete určite vyskúšať. Vo všeobecnosti sa odporúča vybrať si okruh blízko vášho domu. Radšej kratší okruh obehnite niekoľkokrát.

  • Vhodná obuv

Ak je spokojná mama, spokojné je aj dieťa. Minimálne to zvykli hovoriť naše staré mamy. Ak sa pri behu necítite komfortne, tlačenie kočíka bude o to ťažšie. Vaše dieťatko to môže veľmi rýchlo vycítiť a nebude chcieť sedieť v kočíku. Preto si skutočne zvážte výber vašich dámskych bežeckých tenisiek.

Prečo by ste s kočíkom mali vybehnúť von?

  • Spojíte príjemné s užitočným

Pravdepodobne by ste počas dňa vyšli s kočíkom na prechádzku. Ak sa rozhodnete pre beh, nestratíte žiaden čas. Naopak, ostane vám času ešte viac. Vy budete plná endorfínov, bábätko bude „vyvetrané“ a možno vám doma aj rýchlejšie zaspí.

  • V zdravom tele zdravý duch

Aj táto známa veta platí takmer pre všetkých. Ak sa po pôrode necítite komfortne a chcete postavu trochu spevniť, pravidelný beh vám pomôže. Ak sa vy budete cítiť dobre, budete mať viac energie. Už len pripomenieme, že k dobrému behu vám najviac pomôže práve správna veľkosť obuvi.

Dieťa v kočíku by nemalo byť pre rodičov žiadnou prekážkou, preto sa neobmedzujte ani v športe a pokúste sa beh spolu s dieťaťom vyskúšať. Možno si ho obľúbite obaja.

Bonusové akčné tipy 🙂

Top kočík pre každú akčnú maminku kočík e-priam

 

Skvelý kočík pre rodinu s dvomi malými deťmi – Gazelle S 

 

Zdroj obrázku: Petrovich Nataliya / Shutterstock.com, Cybex

Zanechaj nám svoj komentár