Začnite písať

školstvo

NRSR schválila tri vyučovacie hodiny telesnej výchovy do týždňa

Dnes (16.5.2023) Národná rada Slovenskej republiky schválila novelu školského zákona, z ktorej vyplýva, že vyučovací predmet telesná a športová výchova bude povinným predmetom na základných školách v rozsahu minimálne troch hodín týždenne a na stredných školách dve hodiny týždenne.

Výnimku budú mať základné školy, ktoré majú menej ako 5 tried, pretože tieto školy zvyčajne nemajú telocvičňu. Legislatívna zmena bude mať účinnosť od začiatku nového školského roka (1.9.2023).

Školy, ktoré nemajú telocvičňu alebo sú cirkevné (čiže disponibilné hodiny majú určené na náboženskú výchovu), túto novelu musia naplniť až od 1.9.2023.

Dôvodom zvýšenia počtu vyučovacích hodín telesnej výchovy je, že telesná a športová výchova je jediným predmetom, ktorý má priamy vplyv na fyzické aj duševné zdravie detí a mládeže.

Prečítajte si: Podľa sčítania obyvateľstva matky na Slovensku majú najčastejšie dve deti

Zdroj: Tasr

Zdroj foto: Pexels

Tagy

1 Komentár

  1. Terézia 7. júna 2023

    Vôbec to není dobre pretože bude musieť byť 7 hodín odpadnúť by musela 1 hodina (minimálne) predmetu napr.biologia geografia a dejepis…pre deti ktoré sa tým chcú zaoberať v budúcnosti.Nejsu na to učitelia ani v niektorých normálnych školách priestory.JE TO UPLNÁ BLBOSŤ vôbec s tým nesúhlasím a má priamu vplyv na fizické aj duševné zdravie ale sú deti ktoré telesnú nenávidia a len im to robí zle a to nehovorím o duševnom zdraví niektoré deti čo majú veľa športových krúžku môžu byť preťažené takže za mňa žiačku školy to je úplná debilina a nie debilina a súhlasili by s tým aj učitelia.

Zanechaj nám svoj komentár