Začnite písať

AKČNÉ TIPY RODIČOVSTVO školstvo

Obedy zadarmo budú mať pravdepodobne aj deti na osemročných gymnáziách

Z návrhu novely zákona o dotáciách, ktorý do Národnej rady Slovenskej republiky (NRSR) predložili poslanci zo Sme rodina, Petra Krištúfková, Jozef Šimko, Jozef Hlinka a Miloš Svrček vyplýva, že obedy zadarmo by mohli mať aj žiaci osemročných gymnázií.

Nedávno sme vás informovali o novele zákona, podľa ktorej majú obedy zadarmo všetky deti od 1.5.2023. Cieľom tohto zákona je zabezpečiť, aby všetky deti, ktoré si plnia povinnú školskú dochádzku, mali adekvátny prísun zdravého a teplého jedla, a tak si systematicky budovali vzťah k správnym stravovacím návykom.

Na základe nového návrhu novely zákona poslancov Sme rodina by mohli osemročné gymnáziá požiadať o dotácie 10. septembra 2023. Dotácie by im tak boli poskytované preddavkovo na obdobie od 1. septembra 2023 do 31. decembra 2023, a to najneskôr do 25. septembra 2023. Táto novela zákona o dotáciách by mohla pomôcť ďalším 11 000 deťom. Finančný vplyv návrhu zákona by predstavoval 303.600 eur ročne. Účinnosť zákona je navrhovaná od 1. septembra 2023.

Prečítajte si: Nový typ písma Comenia Script sa už učí aj na slovenských školách

Zdroj: TASR

Zdroj foto: Pexels

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár