Začnite písať

AKČNÉ TIPY RODIČOVSTVO školstvo

Parlament schválil predĺženie rodičovského príspevku

Parlament Slovenskej republiky v utorok (9.5.2023) schválil novelu školského zákona, na základe ktorej môže rodič poberať rodičovský príspevok, aj v prípade, ak jeho dieťa nebolo prijaté do materskej školy. 

Z novely nového školského zákona o výchove a vzdelávaní vyplýva, že ak dieťa nebude prijaté do spádovej školy podľa trvalého bydliska zákonný zástupca bude mať aj naďalej nárok na poberanie rodičovského príspevku.

K uplatneniu nároku na poberanie rodičovského príspevku v takomto prípade, musí rodič predložiť potvrdenie o neprijatí dieťaťa do spádovej materskej školy. Rozhodnutie o neprijatí nesmie byť staršie ako 12 mesiacov. Toto rozhodnutie o neprijatí dieťaťa do spádovej materskej školy musí rodič predložiť každý školský rok nové, ak chce rodičovský príspevok poberať aj naďalej.

Prečítajte si: Obedy zadarmo budú mať pravdepodobne aj deti na osemročných gymnáziách

Takýto druh rodičovského príspevku môže rodič poberať len na dieťa do veku 6 rokov, ktoré nebolo prijaté do materskej školy a zároveň najdlhšie do začiatku školského roka, v ktorom dieťa začína plniť povinné predprimárne vzdelávanie.

 

Zdroj: TASR

Zdroj foto: Pexels

Tagy

1 Komentár

Zanechaj nám svoj komentár