Začnite písať

VZŤAHY ZDRAVIE

Prvomájový bozk má v sebe mystiku a čaro prinášajúce lásku, hojnosť a rast

Bozkávanie má magickú moc. Vyvoláva silné emócie, spúšťa hormón lásky, predlžuje život. Spaľuje kalórie, zbavuje stresu, znižuje krvný tlak a hladinu cholesterolu. Doslova zázrak na počkanie.

Bozkom omladnete

Jeden bozk dá do pohybu až 30 svalov na tvári. Pokožka sa správne prekrví a zabezpečí pomalšie starnutie. Dokonca sa pri bozkávaní zbavíme aj drobných vrások. Dotyk pier posilní imunitu, znižuje tvorbu zubného kazu a dokáže otupiť bolesť.

Prvomájový bozk, láska po celý rok

Tradícia prvomájového bozku je známa po stáročia. Bozk pod rozkvitnutou čerešňou dožičí žene lásku a krásu počas celého roka. Už staré mamy vravievali, že rozkvitnutá čerešňa a k tomu bozk, lásku do domu prinášajú.

Májovým svadbám nebýva láska dopriata

Máj, lásky čas, svadbám nepraje. Bolo to síce dávno, ale povery zostali. Dievčatá, ktoré sa vydávali v máji, väčšinou hneď otehotneli a rodili vo februári. Pôrod po dlhej zime uberal sily matke aj dieťaťu, a tak bolo prežitie ojedinelé. Povera o májových svadbách sa zachovala vo forme skorých rozvodov.

Stavanie májov

Vo väčšine obcí a dedín si obyvatelia stavajú máje pri spoločnej akcii. Nie je už možné, stavať každej vyvolenej dievčine máj pred domom. Máje sa teda stavajú v centrách, na námestiach a túto krásnu akciu zvykne sprevádzať hudba a sprievod. Tradičný máj, vyzdobený mladý stromček, symbolizuje príchod jari a lásky.

Prečítajte si: Vyhorieť môžete nielen v práci, ale aj v rodičovstve

Bozk pod čerešňou má zmysel

Čaro bozku je vo vôni stromu. Hoci si to neuvedomujeme, podvedome na vôňu reagujeme. Zlepší nám náladu a do nášho mozgu vyšle signál, že sa deje niečo nezabudnuteľné. Tak nerozmýšľajte pridlho, nájdite čerešňu a bozkávajte sa. Prvomájový bozk pod čerešňou zaručene prinesie so sebou aj dobrú náladu.

Bozkávajte sa stále

Láskou naplnený máj začína bozkom pod čerešňou, ale oslavovať lásku bozkom je krásne aj 365 dní v roku. Veď, čo môže byť krajšie ako láska? Nech vám teda kvitne v každom ročnom období, v každom veku a nech vám prináša spokojnosť a potešenie.

Prečítajte si: Ako oživiť romantiku vo vzťahu: 5 pozitívnych krokov pre frustrované páry

Zdroj foto: Pixabay

 

 

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár