Začnite písať

AKČNÉ TIPY CESTUJEME S DEŤMI INŠPIRÁCIE RODIČOVSTVO

Veľký prehľad akcií pre deti v júni naprieč celým Slovenskom

Nepremeškajte tie najlepšie akcie pre deti v júni v slovenských mestách. Deň detí, súťaže, preteky, divadelné predstavenia, koncerty a iné zaujímavé podujatia. Prinášame vám veľký prehľad akcií a podujatí pre deti na Slovensku.

Deň detí vo Vranove nad Topľou

Dátum: 1.6.2023

Mesto: Vranov nad Topľou

Oslávte Medzinárodný deň detí s vašimi drobcami v Rozprávkove. Tešiť sa môžete na salaš, baču a jeho zvieratká, ovečky, kozičky, zajačikov, kačičky a koníky. Kreslenie a tvorenie zvoncov pre ovečky.

Deň detí v Petržalke

Dátum: 1.6.2023

Mesto: Petržalka

Malí i veľkí Petržalčania sa môžu tešiť na deň plný zábavy, hier a športu. Súčasťou programu bude Zumba pre deti, tanečné vystúpenie ŠK Juventa, bublinková zábava, rozdávanie balónov, vystúpenie a workshop karate SŠK Bratislava, streetball turnaj, súťaž v skákaní vo vreci, obhliadka hasičského auta, jazda na poníkovi, detské dielničky, maľovanie na tvár, stolný tenis a mnohé ďalšie.

Prečítajte si: 6 tipov na inšpiratívne a edukatívne instagramové profily pre každú akčnú mamu

Rybárske preteky k MDD

Dátum: 1.6.2023

Mesto: Voznica

Rybárskych pretekov sa môžu zúčastniť všetky deti v sprievode dospelej osoby. Preteky budú rozdelené do dvoch skupín. Prvú skupinu budú tvoriť deti vo veku od 3 do 9 rokov a druhú skupinu deti od 10 do 15 rokov. Traja najlepší pretekári v oboch kategóriách získajú medailu a vecné ceny.

Deň rodiny vo Veľkom Šariši

Dátum: 2.6.2023

Mesto: Veľký Šariš

Základná škola, materská škola Veľký Šariš v spolupráci s mestom si pre deti pripravila tradičné podujatie Deň rodiny. Súčasťou podujatia bude bublinová šou, tanečná hra, skákací hrad, maľovanie na tvár, športový turnaj vo florbale, tvorivé výtvarné aktivity, keramika, interaktívne pokusy z fyziky a chémie.

100 metrov Bratislavských

Dátum: 2.6.2023

Mesto: Bratislava

Staré mesto ožije v druhý júnový deň pretekmi šliapacích autíčok pre deti z materských škôl. Víťaz pretekov vyhrá pre svoju škôlku štýlové šliapacie autíčko od firmy Czech Pedal Car. Súčasťou pretekov bude aj koncert skupiny Funny Fellows, ukážka historických vozidiel a charitatívny koncert skupiny Bystrík Band s Kvapkou nádeje na podporu darcov kostnej drene.

Víkend otvorených parkov a záhrad

Dátum: 2.6.- 4.6.2023

Mesto: Bratislava

Nechajte sa pozvať do slovenských parkov a záhrad a zažite ich s komentovanou prehliadkou. Súčasťou prehliadok budú aj viaceré aktivity pre deti. Cieľom podujatia je ukázať prírodné hodnoty, prezentovať kultúrne, historické a spoločenské hodnoty nášho zeleného dedičstva.

Rozprávkový vláčik

Dátum: 11.6.-13.6.2023

Mesto: Oravská Lesná

Príďte si užiť Rozprávkový vláčik s Pinokiom a jeho kamarátmi. Zažijete jazdu lesnou železnicou na parnej lokomotíve, ktorej súčasťou budú kúzla.

Rozprávkový zámok 2023

Dátum: 14.6.-18.6.2023, 21.6.-25.6.2023

Mesto: Bojnice

Kráľovské rozprávky na Bojnickom zámku sa tešia na malých návštevník už 25 rok. Tento rok sa deti môžu tešiť na rozprávky Žabí princ, Pyšná princezná a Kráľ času.

Prečítajte si: Marika Kováčová: Som presvedčená, že žiadny starostlivý rodič nerobí „chyby“ zámerne.

Rodinný koncert Miro Jaroš

Dátum: 24.6.2023

Mesto: Valčianska Dolina

Okrem koncertu Mira Jaroša sa spolu s vašimi deťmi môžete tešiť na jánske ohne, maľovanie na tvár a remeselnícky jarmok.

Dračie dni na hrade Červený kameň

Dátum: 24.6.-25.6.2023

Mesto: Červený Kameň

Dračie dni sú rozprávkový festival určený pre celú rodinu. Dračia rozprávka bude pokračovať aj tento rok, a to s profesionálnym hereckým obsadeným. Navyše predstavenie bude interaktívne, aby mohlo zvíťaziť dobro nad zlom, hrdinovi rozprávky budú potrebovať aj vaše dieťa.

Malý tip na záver: Každú prvú stredu v mesiaci sú vstupy do slovenských múzeí a galérií, ktoré patria pod ministerstvo kultúry zadarmo. Do tohto zoznamu patrí až 32 slovenských múzeí a galérií.  Prvá streda v mesiaci po novom nahradila prvé nedele v mesiaci.

Zdroj foto: Pexels

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár