Začnite písať

AKČNÉ TIPY INŠPIRÁCIE MAMA A KARIÉRA ROZHOVORY zaujímavosti

Zuzana Ľahká Peniašková: Kto nevystrelí nedá gól, treba urobiť maximum a úspech sa zaručene dostaví

Folklórna chyža v Bojniciach

Zuzana Ľahká Peniašková je majiteľka netradičného zážitkového ubytovania Folklórna Chyža, ktorý sa nachádza 50 metrov od Bojnického zámku v areáli Bojnického dvora. Folklórna Chyža spolu s Bojnickým dvorom ponúkajú reštauráciu, záhradu a terasu. Originálne ubytovanie si môžete užiť v modrej alebo červenej chyži, z ktorých uvidíte na čarovný Bojnický zámok priamo z postele. 

1.Ako vznikol nápad Folklórna chyža?

Samotný nápad vznikol v podstate úplnou náhodou. Bola som zhodou okolností v areáli Bojnického dvora, kde práve v tom momente bol voľný jeden domček. Tak mi napadlo, že by bol dobrý nápad tam spraviť zážitkové ubytovanie. Keďže som sama fanúšičkou zážitkových ubytovaní a taktiež folklóru, voľba bola jasná. Majiteľ mi to odobril, a tak mi už nič nestálo v ceste a mohla som sa do toho pustiť.

folklórna chyža v Bojniciach

Prečítajte si: Veľký prehľad akcií pre deti v júni naprieč celým Slovenskom

2.Aké máte plány do budúcnosti s chyžou?

Momentálne máme dve chyže. Jedna je modrá a druhá červená. Snažíme sa stále inovovať a vylepšovať chyže a tento rok sme spustili v rámci ubytovania aj našu vlastnú raňajkáreň, kde sa hostia môžu prísť najesť. Samozrejme raňajkáreň funguje aj pre verejnosť. Do budúcna plánujeme ďalšiu chyžu, ale detaily si zatiaľ nechám pre seba.

3.V čom sa podľa Vás odlišujete od konkurencie?

Na Slovensku je už veľa zážitkových ubytovaní a vznikajú stále ďalšie. Čo je dobrou správou, ešte stále nevzniklo žiadne, ktoré by sa podobalo Chyži. Takže je stále jedinečná.

4.Prečo by mali ľudia navštíviť chyžu?

Pretože z oboch je výhľad na zámok priamo z postele. Je v nich výborná atmosféra a aj samotné Bojnice ponúkajú hosťom množstvo aktivít, ktoré môžu popri ubytovaní využiť.

Červená chyža v Bojniciach

5.Je chyža vhodná aj pre rodiny s deťmi?

Aj červená aj modrá chyža sú určené pre dvoch ľudí. Niekedy príde rodina a rozdelia sa. Jeden rodič a jedno dieťa sú v jednej a druhý rodič a dieťa v druhej. Možností je viacero.

6.S akými negatívnymi situáciami ste sa stretli pri tvorbe chyže?

Pri samotnej tvorbe som sa nestretla s negatívnymi situáciami. Samozrejme, časom sa našli nejaké negatívne situácie, ale to už patrí k tomu. Stále prevládajú tie pozitívne, takže je to motivujúce ísť vpred.

Bojnický zámok

7.Čo by ste poradili ľuďom, ktorí chcú začať podnikať v podobnom odvetví?

Určite si treba stáť za svojim nápadom, treba mu veriť. Nebáť sa negatívnych ohlasov, ľudí čo budú chcieť odradiť. Kto nevystrelí nedá gól, takže určite treba skúsiť urobiť pre to maximum a úspech sa zaručene dostaví.

Zdroj foto: Instagram Folklórna Chyža

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár