Začnite písať

PR ČLÁNKY

5 tipov, ako vybrať prírodnú kozmetiku pre vaše bábätko

Pri starostlivosti o vaše bábätko je dôležité vybrať vhodnú kozmetiku, ktorá je šetrná k jeho jemnej pokožke. Väčšina kozmetických výrobkov dostupných na trhu obsahuje rôzne chemikálie a zložky, ktoré by mohli podráždiť citlivú pokožku vášho malého pokladu. Preto je dobré orientovať sa na prírodnú kozmetiku, ktorá je šetrná, bezpečná a zdravá, ako pre vás, tak pre vaše dieťa. Tu je 5 tipov, ako vybrať tú najlepšiu prírodnú kozmetiku, na ktorú sa môžete spoľahnúť.

Skúmajte zložky

Pri výbere prírodnej kozmetiky pre bábätko je dôležité preštudovať všetky zložky, ktoré daný produkt obsahuje. Hľadajte výrobky s prírodnými a organickými zložkami, ako sú napríklad rastlinné oleje, či výťažky z bylín a ovocia, ktoré obsahuje najmä kvalitná prírodná kozmetika pre bábätká. Vyhnite sa produktom obsahujúcim parabény, sulfáty, syntetické vône, alebo farbivá, pretože tieto zložky môžu dráždiť citlivú pokožku vášho bábätka.

Zvoľte jemné produkty

Bábätká majú veľmi jemnú pokožku, preto je dôležité vybrať kozmetiku, ktorá je skutočne šetrná. Hľadajte výrobky s označením „pre citlivú pokožku“ alebo „pre bábätká“. Dôvodom je, že niekedy môže aj prírodná kozmetika obsahovať bylinky alebo prírodné oleje, ktoré sú síce prospešné pre dospelých, no jemnú detskú pokožku môžu podráždiť. Zvoľte tiež jemné čistiace a pracie prostriedky, ktoré neobsahujú chemikálie a nevysušujú pokožku.

Skontrolujte certifikáty

Pri výbere prírodnej kozmetiky je dobré skontrolovať aj certifikáty. Existuje niekoľko organizácií, ktoré certifikujú prírodnú a organickú kozmetiku, ako napríklad ECOCERT, COSMOS alebo Soil Association. Tieto certifikáty zaručujú, že výrobky sú naozaj vyrobené z prírodných zložiek a neobsahujú žiadne škodlivé chemikálie.

Testujte, testujte, testujte

Keď ste si vybrali prírodnú kozmetiku, skúste ju najprv aplikovať na malú časť pokožky bábätka a sledujte reakciu. Ak sa objavia akékoľvek nežiaduce účinky, ako začervenanie, svrbenie alebo vyrážky, zvoľte iný výrobok. Vyhnete sa tak nepríjemným alergickým reakciám.

Stavte na odporúčania od ostatných rodičov

Aj tu platí, že keď si neviete vybrať, požiadajte o pomoc. Porozprávajte sa s ostatnými matkami a prvorodičkami alebo získajte odporúčania a skúsenosti od ľudí v predajniach. Myslite však na to, že každá pokožka je individuálna, a preto je dôležité nájsť kozmetiku, ktorá vyhovuje práve vášmu bábätku.

Pri výbere prírodnej kozmetiky pre vaše dieťa je dôležité venovať pozornosť zložkám produktov ale tiež samotným reakciám pokožky vášho bábätka. Ak hľadáte spoľahlivú značku prírodnej kozmetiky pre bábätká, môžete vyskúšať napríklad Vitaherbals.sk, kde nájdete široký výber prírodných výrobkov.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár