Začnite písať

AKČNÉ TIPY ROZHOVORY

7 účinných tipov pre sviežu pleť, krásny dekolt a hebké ruky

Na dlhé letné dni sa väčšina z nás teší po celý rok. Žiadne zbytočné babušenie sa. Stačia šaty, šľapky a ani tvár nepotrebuje nánosy mejkapu. Ale starať by sme sa o pleť nemali o nič menej ako počas chladných, či mrazivých dní. No a zabudnúť netreba ani na dekolt a ruky. Napokon o výživné látky by sme nemuseli ochudobňovať ani zvyšok tela. Tak ako na to? Chcete spoznať základné, rýchle a účinné triky?

Menej je niekedy viac

Alebo urobiť pre seba aspoň niečo a vytvoriť z toho pravidelnú rutinu, ktorá prospieva, vôbec nie je na škodu. Nezávislej kozmetickej poradkyne Ingrid Zbránkovej sme sa preto opýtali, čo by poradila akčným mamám, ktorým priveľa času popri deťoch nezostáva, a tak vyhľadávajú rýchle a účinné procedúry.

Leto klope na dvere

Leto je už naozaj predo dvermi. Prichádzajú síce krásne teplé dni, ale pre pleť rovnako náročné ako tie chladné. Na čo by sme mali dbať pri správnej starostlivosti o pleť, prečo nezabúdať na dekolt a prečo aj rukám venovať dostatočnú pozornosť? Prečítajte si niekoľko tipov, ktoré zaručene zaberú a popritom skrášľovacie a zdravé procedúry vybavíte jednoducho a rýchlo.

Rýchle a účinné tipy od nezávislej kozmetickej poradkyne Ingrid Zbránkovej

1. Ako sa postarať v lete o pleť po prebudení?

Či je leto alebo zima, naša pleť si zaslúži to najlepšie rovnako ráno i večer. Základom je 5 krokov starostlivosti o pleť. Najskôr je to čistenie čistiacim krémom, gélom alebo penou. Druhým krokom je tonizácia hydratačným tonikom. Ďalší krok? Hydratácia hydratačným krémom. Pokračujeme regeneráciou pomocou masky alebo pílingu a na záver ochranou tónovacím krémom alebo mejkapom a prípadne ešte púdrom. Od veku približne 25 rokov je dôležitá aj výživa vo forme sér. Tie dokážu dostať svoje účinné zložky až do dermy a tam zabezpečiť, aby naše kolagénové vlákna a vlákna elastínu pracovali a zachovali pevnosť a pružnosť pokožky. Je tiež veľmi dôležité vybrať si vhodné prípravky podľa typu pleti. Na suchú, citlivú, zmiešanú, mastnú alebo problematickú.

Prečítajte si: KAM S DEŤMI V JÚNI? 7 + 1 tip od Malých výletníkov

2. Ako často sa venovať dekoltu?

S úsmevom a s nadhľadom hovorím, že tvár máme až po prsia, preto je dôležité venovať potrebnú starostlivosť i krku a dekoltu. Všetky prípravky, ktoré nanášame na tvár, môžeme nanášať i na krk a dekolt. A dekolt si z času na čas tiež zaslúži masku na hydratáciu, rozjasnenie, či píling, Aspoň raz do týždňa.

3. Ako si najúčinnejšie zachováme mladistvý dekolt?

Hydratáciou a používaním krému s ochranným faktorom.

4. Ako pomôcť rukám, aby netrpeli?

Naša pleť má úžasnú schopnosť regenerovať a obnovovať sa, no potrebuje našu pomoc. Je dôležité pravidelne odstraňovať odumreté, či poškodené bunky, vtedy je obnova rýchlejšia. A to neplatí len pre tvár, ale aj pre telo a ruky. Ruky používame dennodenne a dostávajú naozaj zabrať. Ja by som odporučila, čo pomohlo mne s ťažkým ekzémom na rukách. Sada na ruky, kde vazelína zmäkčí pokožku a pripraví ju na následný píling, ktorý odstráni to, čo tam nemá byť. Po umytí na ruky naneste ochranný hydratačný krém.

5. Ako zabrániť vzniku pigmentových škvŕn?

Pigmentové škvrny sú kapitola sama o sebe, tak aspoň v skratke. V žiadnom prípade by sme nemali používať na tvár produkty, ktoré obsahujú parfum. Je dôležité použiť hydratačné krémy s ochranným faktorom. Ja sama používam denný krém s faktorom SPF 30 každý deň. V lete aj v zime. Odporúčam aspoň na dovolenke používať klobúk a samozrejme okrem tváre, nezabúdať na ochranný faktor na telo.

Pigmentové škvrny môžu vzniknúť z rôznych dôvodov, a to napríklad zmenou hormónov v tele počas tehotenstva a pri dojčení. Aj následný pobyt na slnku, či slnenie po dobratí antibiotík môžu pomôcť vzniku pigmentových škvŕn. Tiež je dobré, vyhnúť sa tvárovej časti a dekoltu pri použití laku na vlasy. A v lete si aj ja parfum aplikujem len na oblečenie, nie na telo. Veľmi pomáhajú rozjasňujúce masky a zjednocujúce séra, či už na udržanie krásnej pleti alebo na pomoc pri už vzniknutých pigmentových škvrnách. Ak aj pigmentové škvrny vzniknú, vieme sa ich postupne zbaviť, ale začíname až na jeseň, kedy je slnko slabšie. Je však potrebná naozaj veľká trpezlivosť a poradenstvo, pretože aj obnova pleti chce svoj čas.

Prečítajte si: Recept na zdravý domáci kinder mliečny rez

6. Ako sa postarať o telo, aby bolo aj v lete svieže?

Existuje sada na telo, ktorá pomocou jemného pílingu odstráni odumreté bunky. Následne píling umyjeme, osviežime sa sprchovým gélom a dohydratujeme telo hydratačným mliekom. Na trhu je aj pedikúra vhodná na rýchle a domáce použitie pre hladké a hebké nohy. A počas dňa je účinné, použiť telový závoj. Pôsobí na telo sviežo a pohltí to, čo nechceme. Zároveň však nepotlačí vôňu vášho parfumu.

7. Ako pre seba urobiť ešte niečo navyše?

Úplne jednoducho. Úsmev, úsmev a úsmev. K tomu dobrá nálada a pozitívne myslenie. Pleť sa rozžiari, dekolt napne, ruky omladnú a celé telo vyžaruje výbornú energiu.

Zdroj foto: Pixabay

Zanechaj nám svoj komentár