Začnite písať

PR ČLÁNKY

Ako na dokonalú manikúru pre akčné mamy

Pre zaneprázdnené mamičky môže byť náročné nájsť si čas na starostlivosť o seba. Tu je však niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu udržiavať krásnu manikúru a nemrhať pri tom svoj drahocenný čas, ktorý radšej venujete drobcom.

Na začiatok pomôže správne rozhodnutie – vyberte si úpravu nechtov nenáročnú na údržbu. Zvážte použitie gélovej manikúry. Gél laky Claresa vydržia dlhšie a vyžadujú si menšiu starostlivosť v porovnaní s bežným lakom, čím sa znižuje frekvencia upravovania praskliniek alebo inak poškodeného povrchu laku. Aké zásady pri tom musíte dodržiavať?

Udržujte svoje nechty krátke alebo stredne dlhé

Kratšie nechty bývajú pre zaneprázdnené mamičky praktickejšie a menej náchylné na lámanie. Stredne dlhé nechty môžu byť tiež zvládnuteľné a ľahšie sa udržiavajú.

Vyberte si lak na nechty s dlhou životnosťou

Hľadajte laky na nechty s dlhou životnosťou, ktoré sú odolné voči odlupovaniu a majú dlhšiu výdrž, ako je intenzívny červený lak Claresa. Týmto spôsobom sa nebudete musieť obávať častého retušovania alebo rýchleho olupovania či dokonca zlomenia celého gélového nechtu.

Investujte do dobrého vrchného laku

Použitie vysokokvalitného, rýchloschnúceho vrchného laku môže pomôcť predĺžiť životnosť vašej manikúry a poskytnúť dodatočnú ochranu proti odlupovaniu a matnosti.

Majte poruke pilník na nechty

Noste malý pilník na nechty v taške alebo kabelke. Vďaka nemu môžete rýchlo opraviť akékoľvek poškodenia, drsné hrany alebo drobné zádery kdekoľvek na cestách.

Používajte olejček na kožtičku alebo balzam na ruky

Pravidelne aplikujte olejček na kožtičku alebo balzam na ruky, aby bola vaša nechtová kožtička hydratovaná a zdravá. Predídete tak suchosti, podporíte zdravie nechtov a dodáte vašej manikúre uhladený vzhľad.

Chráňte si ruky

Noste rukavice pri vykonávaní domácich prác alebo aktivít, ktoré zahŕňajú vystavenie vode alebo agresívnym chemikáliám. To pomáha zabrániť poškodeniu alebo odštiepeniu nechtov.

Naplánujte si čas na úpravu nechtov

Vyhraďte si počas týždňa konkrétne časy, aby ste si nechty rýchlo upravili. Môže to byť počas spánku vášho dieťaťa alebo večer, keď je zaneprázdnené inými aktivitami. Nalejte si horúcu kávu alebo trochu vína do vtipného hrnčeka a doprajte si čas iba pre seba. Aj keď to ide proti prirodzeným mamičkovským inštinktom, nájsť si chvíľu času pre seba bude mať dvojnásobný pozitívny efekt. Oddýchnete si a zároveň sa upravíte, vďaka čomu sa budete cítiť sebavedomejšie.

Zvážte profesionálnu manikúru

Ak vám to čas dovolí, doprajte si profesionálnu manikúru v salóne. To vám môže ušetriť čas a námahu a zabezpečiť dobre upravený vzhľad bez potreby domácej údržby. Pamätajte, že aj keď máte nabitý program, nájsť si pár minút na starostlivosť o seba môže byť prospešné pre vašu pohodu. Starostlivosť o nechty môže zvýšiť vašu sebadôveru a poskytnúť malý, ale zmysluplný spôsob, ako si dať prednosť  a v rámci požiadaviek materstva sa aspoň občas stať vlastnou prioritou a postaviť sa na prvé miesto.

Dokonalé nechty však vyniknú iba na zdravých a upravených rukách. Dodržiavajte tieto tipy pre zdravé a krásne ruky:

  • Pravidelne hydratujte: Majte po ruke krém alebo mlieko na ruky a aplikujte ich počas dňa, najmä po umytí rúk. Hľadajte hydratačné krémy, ktoré sú výživné a rýchlo sa vstrebávajú. Zvážte, či by ste si jeden nemali nechať v kabelke, taške na plienky alebo blízko kuchynského drezu.
  • Používajte jemné mydlá: Rozhodnite sa pre jemné a zvlhčujúce mydlá na ruky, ktoré z pokožky neodstraňujú prírodné oleje. Vyhnite sa drsným antibakteriálnym mydlám, pretože môžu vysušovať.
  • Pravidelne si robte píling: Raz alebo dvakrát týždenne si urobte jemný píling na rukách, aby ste odstránili odumreté kožné bunky a podporili obnovu buniek. Môžete použiť domáci peeling alebo peeling z obchodu. Nezabudnite byť jemná a nedrhnite sa príliš, pretože to môže spôsobiť podráždenie.
  • Noste opaľovací krém: Naneste si opaľovací krém na ruky, keď idete von, najmä počas slnečných dní. Ochrana pred slnkom pomáha predchádzať poškodeniu, starnutiu a tmavým škvrnám na rukách.
  • Rozmaznávajte maskou na ruky: Doprajte svojim rukám hydratačnú masku na ruky, ktorá vyživí a zvlhčí pokožku. Naneste masku, nechajte pôsobiť odporúčaný čas a potom opláchnite alebo vmasírujte zvyšný produkt.
  • Pite veľa vody: Zostať hydratovaný je nevyhnutný pre celkové zdravie pokožky vrátane rúk. Pite dostatočné množstvo vody denne, aby bola vaša pokožka hydratovaná zvnútra.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár