Začnite písať

VZŤAHY

Deň najlepších priateľov: Dnes je deň, kedy oslavujeme kamarátstvo

Aký by to bol život bez najlepších priateľov. Sú nám niekedy viac ako rodina, poznajú naše najtajnejšie tajomstvá a občas musia prežiť s nami aj najväčšie sklamania. Vždy stoja pri nás, vedia poradiť, potešiť alebo aj len objať, keď sú slová zbytočné. Aj tak vždy vedia, čo si práve myslíme a chceme povedať.

Neformálny sviatok oslavujú ľudia po celom svete

Deň najlepších priateľov vznikol len nedávno. Kdesi na začiatku sa stretlo asi 40 mladých ľudí v Richmonde, v americkom štáte Virgínia. Bolo to v roku 2001. Aktivisti, umelci a hudobníci zorganizovali oslavu plnú dobrej hudby a skvelých jedál. Pripili si na priateľstvo a odvtedy tento sviatok oslavujú milióny ľudí na celom svete.

Prečítajte si: Domáce zvieratká pre deti. Ktoré áno, ktoré nie?

Obyčajná zábava s priateľmi je najviac

Iba málo udalostí, ktoré sa dejú v našich životoch, má taký obrovský vplyv na naše šťastie ako práve obyčajná zábava s priateľmi. Priateľské vzťahy môžu byť medzi kamarátmi, môžeme ich mať s partnermi, či s rodinnými príslušníkmi alebo kolegami v práci. Mnohé priateľstvá prežijú od detských čias až po dospelosť a nekončia ani v pokročilom veku. A tie sú najvzácnejšie, no vôbec nie ojedinelé. Tie naozajstné priateľstvá nerozdelí ani diaľka ani čas.

Priatelia sú tí vzácni ľudia, ktorí sa pýtajú, ako sa máme, a potom čakajú na odpoveď. Nezabudnite im dnes povedať, akí sú vo vašom živote nenahraditeľní. 

Zdroj foto: Pixabay

Zanechaj nám svoj komentár