Začnite písať

AKČNÉ TIPY CESTUJEME S DEŤMI INŠPIRÁCIE

KAM S DEŤMI V JÚNI? 7 + 1 tip od Malých výletníkov

Prázdniny už klopú na dvere, známky v škole sa uzatvárajú a než sa rozbehneme za letnými dobrodružstvami, Malí výletníci vám prinášajú ešte niekoľko tipov na júnové podujatia.

Lestival

Pre našu rodinku je to dlhoočakávané podujatie. Lístky sme si darovali pod vianočný stromček. Ak vy ten svoj ešte nemáte, tak to zmeňte. Toto krásne podujatie v Dolnej Krupej vás prenesie do sveta rozprávkových bytostí a verte tomu, že budete mať pocit, že ste sa ocitli vo svete fantázie. Do kalendára si zaznačte 17. jún.

tancujúce dievčatá

Prečítajte si: 8 akčných tipov na májové výlety od Malých výletníkov

Rytieri

Ani rytieri neodídu v júni naprázdno.17. júna sa Bratislava posunie v čase do Stredoveku v Sade Janka Kráľa a v ten istý víkend sa v Pezinku na zámku Šimák koná Historický festival : Rytieri na zámku. Ak ste milovníkom dobových odevov, obdivovatelia historického šermu, či milovníci tradícií, tak toto sú podujatia pre vás ako stvorené.

Mičinský pitvor

Cirkus, to nemusí byť len manéž naplnená drezúrovanými zvieratkami. “Nový cirkus” môže byť synonymum veselých klaunov, šikovných akrobatov a univerzálnych umelcov. Ak máte radi takéto umenie príďte pozrieť 9. – 11. júna do Hornej Mičinej na Mičinský pitvor. Tento divadelno – hudobný festival vám zaručene vykúzli úsmev na tvári.

Festival Zála

V podobnom duchu sa uskutoční aj Festival komorných a pouličných divadiel v dňoch 8. – 11. júna v Banskej Bystrici. Program je nabitý detskými predstaveniami a sprievodnými aktivitami.

klaun

Dračie dni

Rozprávkový rodinný festival nie je len predstavením, kde sú diváci pasívni sledovatelia. Práve naopak. Interaktívne úlohy vás vtiahnu do deja. Hlavnou postavou jej dráčik Arnošt, ktorý sa rád vzdeláva a učí nové zručnosti. Samotný festival sa skladá z Dračieho sprievodu, Zábavkovej slávnosti, Dračiej rozprávky a Pátracej výpravy. Podujatie sa počas leta bude konať na viacerých hradoch a zámkoch a štartuje 24. – 25. júna na Hrade Červený Kameň.

Ostrogrúnka ostrá kosa

V čase mobilov a tabletov sú osviežením podujatia, ktoré nás vrátia k tradíciám našich predkov. Ostrogrúnska ostrá kosa, ktorá sa koná 24. júna v časti obce Segetovci, je vlastne súťaž v kosení ručnou kosou. Nechýba ale ani program pre celú rodinu, či už vozenie na konskom povoze, remeselné dielne a hudobný koncert.

Prečítajte si: 10 rád od psychológov pre mládež o tom ako používať sociálne siete

Pukanské remeselnícke trhy

Poznáte pukanské párance? Toto tradičné slovenské jedlo môžete ochutnať počas Festivalu ľudových remesiel, folklóru a tradičnej gastronómie 30. júna – 1. júla v obci Pukanec. Naša rodinka zbožňuje spoznávať kraje podľa tradičných jedál a ak ste naša krvná skupina, tak isto sa zastavte v Pukanci na párance, kľudne aj mimo festivalu.

Rozprávkový les

Na záver tu máme niekoľko tipov pre milovníkov rozprávok – Cesta rozprávkovým lesom na vás čaká:

  1. júna v Čutkovskej doline
  2. júna v Novej Dubnici
  3. júna v Mestskom parku pri rieke Nitra v Prievidzi

Ktorú cestu si vyberiete?tníc

Tipy pre vás pripravila Kristína Ciglanská a jej Malí výletníci.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár