Začnite písať

AKČNÉ TIPY zaujímavosti

Malí slovenskí textári vytvorili chytľavú pesničku pre Denník odvážneho bojka

Obľúbená a populárna knižná séria Jeffa Kinneyho Denník odvážneho bojka je známa po celom svete a aj na Slovensku si našla veľa priaznivcov. Vo vtipných príbehoch jedenásťročného „nehrdinu“ Grega, ktorý prežíva život na figu, sa nájdu mladší, ale aj tí starší „nehrdinovia“. Greg totižto vôbec nie je ideálny, robí aj chyby a je z mäsa a kostí. A tak ako my všetci, sa trápi s každodennými starosťami, najlepšie ako vie.

Greg si získal sympatie malých aj veľkých čitateľov a vyslúžil si pesničku

Niet pochýb o tom, že si hlavný hrdina príbehu získal srdcia a sympatie svojich čitateľov. Nuž  a práve to bol jeden z dôvodov, prečo sa vydavateľstvo IKAR rozhodlo vyhlásiť súťaž o napísanie textu k pesničke. Pár týždňov mohli malí textári posielať svoje texty k poslednej časti s názvom Preplnený mechúr a výsledkom je chytľavá pieseň, ktorú naspievala a nahrala bratislavská skupina Ukupunktúra.

Do tvorby textu sa zapojilo vyše 600 detí  

Na výzvu zareagovalo a do súťaže sa zapojilo vyše 600 talentovaných a kreatívnych detí. Zadanie znelo, vymyslieť text s použitím slovného spojenia „preplnený mechúr“. Zo všetkých textov sa vybralo 11 kratších úryvkov a videoklip s perfektnou pesničkou nadchol aj agentov amerického autora. Konečná verzia je jednoducho super. Veď posúďte sami.

Zdroj: youtube.com, IKAR, skveleknihy.sk

Zanechaj nám svoj komentár