Začnite písať

PR ČLÁNKY

Módne a pohodlné oblečenie do posilňovne a na fitness. Na čo si dať pozor?

pohodlné oblečenie do posilňovne a na fitness

Kvalita vášho tréningu závisí od vás, vašej motivácie a momentálnej pohody. Športové oblečenie? Správne vybrané a prispôsobené vášmu telu by vám malo poskytnúť úplnú slobodu pohybu a dodať vám istotu v posilňovni alebo pri fitness cvičení.

Pri dotváraní športového outfitu dbajte na kvalitu materiálov ako aj strih a spracovanie jednotlivých prvkov. Tričká, nohavice, legíny a šortky by mali byť vyrobené z moderných, priedušných a vlhkosť odvádzajúcich látok. Móda? Strihy, farby a vzory športového oblečenia vždy zodpovedajú individuálnym preferenciám! A pamätajte, že základom takmer každého športového outfitu sú dobré topánky.

Zistite, na čo si dať pozor pri kompletizovaní športového outfitu, z akých prvkov sa skladá a ako to môže ovplyvniť efektivitu vašich tréningov.

Dôležitosť vhodného oblečenia počas tréningu

Každá pohybová aktivita má svoje pravidlá. Pri výbere úboru na cvičenie vždy zvážte druh disciplíny, ktorej sa venujete a miestu tréningu (outdoorové aktivity si vyžadujú oblečenie vhodné pre aktuálne poveternostné podmienky). Športové oblečenie nesmie obmedzovať pohyb. Malo by podporovať vaše telo v snahe dosiahnuť čo najlepšie výsledky.

dámske fitness oblečenie

Módny vzhľad rovná sa pohodlie

Chcete sa v posilňovni alebo fitku cítiť pohodlne? Vsaďte na športové oblečenie v súlade s aktuálnymi trendmi. Tričko v módnej farbe, módny strih nohavíc alebo legín, módne topánky … To všetko sa premietne do vašej pohody počas tréningu a umožní vám cítiť sa sebavedomo v akejkoľvek športovej situácii.

Výber oblečenia, ktoré vyhovuje vašim estetickým preferenciám, vám môže dodať energiu a motivovať k cvičeniu počas horších dní.

Športové oblečenie a bezpečnosť

V závislosti od druhu fyzickej aktivity môže správne vybrané športové oblečenie minimalizovať riziko zranení a úrazov. Dobrým príkladom je bežecké oblečenie s integrovanými reflexnými prvkami na zlepšenie viditeľnosti v zhoršených podmienkach.

A čo v prípade oblečenia do posilňovne a na fitness? V tomto prípade sa oplatí rozhodnúť sa pre oblečenie dobre priliehajúce k telu, ktoré sa nebude zachytávať o vyčnievajúce prvky strojov a nedeformovať sa pri cvičení s loptami či pásmi.

V čom cvičiť fitness a trénovať v posilňovni?

Váš športový outfit môže pozostávať z trička, tielka a/alebo modernej športovej podprsenky a šortiek, nohavíc alebo legín. V chladnejších dňoch môže prísť vhod aj tričko alebo mikina s dlhými rukávmi.

Všetky prvky úboru by vám mali poskytnúť pohodlie a voľnosť pohybu pri fyzickej aktivite, účinne odvádzať vlhkosť od pokožky a podporovať vaše telo v účinnej termoregulácii. Pevné športové podprsenky by mali zaručiť stabilizáciu pŕs a znížiť ich aktivitu minimálne o 50 %. Vybrané topy a legíny môžu mať aj kompresné funkcie.

Súčasné športové oblečenie je šité predovšetkým z moderných syntetických materiálov a môže mať množstvo pokrokových technologických riešení, ktoré zlepšujú kvalitu a funkčnosť jednotlivých prvkov outfitu. Patria sem špeciálne ventilačné panely v tričkách a športových podprsenkách, technológie zabraňujúce množeniu baktérií a minimalizujúce nepríjemný zápach potu v tričkách a vstavané chrániče v pánskej spodnej bielizni či nohaviciach.

pohodlné oblečenie na fitness

 

Módne športové oblečenie pre mužov a ženy

Čo sa momentálne nosí do posilňovne a na hodiny fitness? Tu sú najmódnejšie prvky športového oblečenia v súlade so súčasnými trendmi v športovej móde:

  • legíny s vysokým pásom – sú dokonalou kombináciou maximálneho pohodlia a funkčnej módy; tento model legín perfektne sedí postave, efektívne sťahuje brucho a oblasť pása a nezošmykne sa ani pri najintenzívnejšom cvičení; legíny sú dostupné v rôznych vzoroch, farbách a textúrach
  • crop topy, t. j. krátke topy, ktoré odhaľujú časť brucha – sú ideálne na kondičný tréning a do posilňovne, dodávajú štýl a sebavedomie a zároveň zabezpečujú optimálne vetranie pokožky; môžu byť jednofarebné, hladké alebo zdobené vzormi či veľkým logom športovej značky
  • módne športové podprsenky – dostupné v zaujímavých strihoch a farbách, s asymetrickými ramienkami a ozdobným zapínaním, ktoré vždy zaistia optimálnu podporu ženským prsiam a pohodlie pri intenzívnom tréningu
  • šortky s všitými krátkymi legínami – skvelý tip, ktorý si nájde svoje miesto v dámskej i pánskej športovej móde; je kombináciou vysokej kompresie so slobodou ležérneho štýlu

Súčasná športová móda do posilňovne a fitness predstavuje široký výber rôznych farieb, od klasickej čiernej a univerzálnej šedej, až po výrazné farby, kontrastné vzory a dokonale odhalené firemné logá.

Móda verzus funkčnosť – nájdite rovnováhu a postarajte sa o svoje pohodlie v posilňovni

Pamätajte, že vaším najlepším poradcom, pokiaľ ide o vaše oblečenie do fitka alebo posilňovne, by mal byť… zdravý rozum. Neriaďte sa slepo módou – vyberte si z aktuálnych ponúk overených športových výrobcov tie prvky, ktoré ladia s vaším štýlom a estetickými preferenciami, pristanú vášmu telu a disciplíne, ktorej sa venujete.

Ak nemáte radi oranžovú, ani to najmódnejšie tričko v tejto farbe vám pri tréningu neprinesie sebavedomie. Cítite sa zle v obtiahnutých legínach? Ignorujte v takom prípade módu a siahnite po voľnejších . Pamätajte, že najdôležitejšie vlastnosti športového oblečenia sú tie, ktoré súvisia s jeho funkčnosťou, kvalitou materiálov a spôsobom spracovania, nie vzhľadom.

čo si obliecť na fitness

 

Obuv na fitness a do telocvične – kľúčový prvok vášho športového oblečenia

Dobré topánky sú základom každého športového outfitu. Vyberte si obuv vhodnú pre disciplínu, ktorej sa venujete, a typ vašich chodidiel (supinačné, nadmerne pronačné, neutrálne). Správna obuv by mala poskytnúť vašim nohám efektívne odpruženie a potrebnú stabilitu pri každom kroku. Farba a vzor? Sú tiež dôležité. Našťastie v New Balance si nemusíte vyberať medzi bezpečnosťou, funkčnosťou a tým, čo je práve v móde! sa osvedčí pri väčšine tréningov v posilňovni a pri cvičení fitness.

Už viete, čo si oblečiete na tréning?

Zanechaj nám svoj komentár