Začnite písať

INŠPIRÁCIE RODIČOVSTVO ROZHOVORY TEHOTENSTVO TESTOVANIE

Osobný a úprimný príbeh o dlhých rokoch neplodnosti

Michaela spolu s manželom si prešli dojemným osobným príbehom neplodnosti. Po dlhých 6 rokoch snaženia, plánovania a sklamania sa rozhodli hľadať rôzne liečebné možnosti. Nakoniec objavili výživový doplnok Proceive, ktorý im pomohol dosiahnuť ich sen o dieťatku a dnes majú krásnu, zdravú polročnú Lilianku. Príbeh Michaely a jej manžela plný bolesti, ale aj radosti dodá nádej každej žene, ktorá si prechádza podobnou situáciou.

Povedzte mi niečo k vášmu príbehu neplodnosti, čím ste si s manželom prechádzali?

S manželom sme sa snažili o bábätko približne 6 rokov. Po svadobnej ceste sme si povedali, že by bolo krásne založiť si rodinku. Poznáme páry z nášho okolia, ktorým sa podarilo otehotnieť do roka a keď sme im povedali, že plánujeme rodinku, začali nám odkladať oblečenie, kočík, plánovali sme spoločné výlety, veď by boli v rovnakom veku. Poväčšine mali do roka bábätko a ja som rátala s tým, že my nebudeme výnimka. Prvé mesiace som to neriešila. Užívali sme si mladomanželský život. Prešiel rok, dva roky a ja som začala byt nešťastná, čo tehotenský test, to sklamanie a plač. Nakoniec sme sa s manželom objednali na kliniku. Až tu, po xy testoch padol výsledok. Ja mám intoleranciu na spermie a manžel ich nemal dostatok, aby “prežili a doplávali“. Nastavili nám proces, hormóny a povedali cenu. Povedali sme si, že skúsime aj inú cestu ako hormóny, kliniku. Začali sme brať tabletky, chodili k liečiteľom, vešticiam, nastavili nám numerológiu, kedy sa to má podariť. Ja som prestala jest mäso, lebo mi bolo povedané, že to blokuje niečo s niečím, neviem už presne. Prešli dva roky a stále len sklamanie, plač. Medzitým moje kolegyne už mali jedno dieťa a čakali druhé. Každá babyshower, každé lúčenie sa s nimi na ich materské. A ja som musela predstierať radosť, ale vnútri som plakala a nechápala prečo sa toto deje práve nám. Tie, ktoré budú toto čítať asi poznajú ten pocit, keď čakáte na deň, kedy už test môže niečo ukázať. Test študujete z každej strany, každý uhol a hľadáte náznak druhej čiarky a znova len sklamanie a plač. Bolo to veľmi bolestivé a začala som tlačiť na manžela na kliniku.

Ako ste sa dozvedeli o Proceive? Prečo ste sa rozhodli skúsiť to, bolo toto rozhodnutie okamžité?

Poznáte to, kamarátka a jej kamarátka povedali. Brala som to, že vyskúšam, ale toto už bude posledná možnosť, pretože som mala už vek na to, aby som mala aj dve deti. Toľko liekov, vitamínov a doplnkovej stravy, ktoré sme skúsili. Myslím, keď tak spätne uväzujem, že ma prekvapilo aj zloženie. Taká mala tabletka a toľko látok, ktoré to obsahovalo.

tehotenský testPrečítajte si: Rozhovor so zakladateľkou Farmy pod Poľanou

Aký je váš príbeh s Proceive, priebeh brania vitamínov, po akej dobe sa vám podarilo otehotnieť?

Začali sme užívať tabletky. Manžel mal svoje balenie, ktoré bolo vytvorené zložením presne pre mužov a ja som mala svoje, myslím, že bolo dobré, že sme sa ako keby zladili spolu s ich zložením. Možno sa zasmejete, ale aj tá krabička bola farebne pekne zladená, alebo to možno vnímam len ja tak. Rada by som len opäť zdôraznila, že som neočakávala zázrak, nakoľko sme tých liekov za tie roky skúsili veľa. Dohodli sme sa, že ich budeme brať maximálne pol roka a pôjdeme na kliniku. Po troch mesiacoch sa naša fenka začala ku mne správať veľmi zvláštne. Keď som ju venčila, nechcela sa odo mňa pohnúť, bola až nadmerne ochranárska. Hľadala som na internete príznaky čím to môže byť. Nikdy v živote, by mi nepadlo, že si prečítam vetu, kde jedna žena písala “keď som bola už tehotná, len som o tom nevedela…“. Určite ma pochopíte, ako rýchlo som utekala do lekárne pre test. Po tých rokoch som nečakala asi nič od tej vety. Doma som si spravila test a už som nemusela brať lupu, pozerať rôzny uhol, jednoducho tam bola slabá druhá čiarka. Stála som tam ako obarená, len som držala test v ruke a neverila. Po tých rokoch, po všetkých tých rokoch tam bola čiarka, ktorá každý dňom bola silnejšia a silnejšia.

Aké bolo vaše tehotenstvo?

Môj lekár vedel, že sa snažíme o bábätko a keď som mu volala, že som asi tehotná, hneď mi dal termín. Na vyšetrení mi len otočil monitor a povedal: “gratulujem mamička,“ v tú ranu som sa rozplakala a neverila som. Myslím, že také slovo ešte neexistuje, ktorá by opísal ten pocit, tú radosť. JA SOM TEHOTNAAA.

Začiatok tehotenstva som mala veľmi dobrý. Nebolo mi zle, ani som nevedela, že som tehotná. Na druhej strane som sa bála tešiť, po tých rokoch. Všetky testy som mala ukážkové, všetko bolo v poriadku, ale ten strach tam niekde bol.

Brali ste Proceive aj počas tehotenstva?

Vďaka tabletkám Proceive sa nám podarilo otehotnieť. Vedela som, že ich chcem a budem brať aj počas tehotenstva. Mali prepracované zloženie pre budúce mamičky, obsahovali všetko dôležité a možno aj vďaka nim boli testy v poriadku, možno aj vďaka slaninke, 🙂 tehotenské chute sú veľmi vtipná záležitosť.

Aký bol váš pôrod, koľko má vaša dcérka teraz?

V 7 mesiaci som začala mať vyšší tlak, často som chodila do nemocnice na kontrolu, na meranie malinkej, ktorá nechcela priberať. Ten strach o malinkú sa nedá opísať. Jeden večer som cítila, že nie je niečo v poriadku a manžel ma odviezol do nemocnice. Spravili mi testy, monitor na pohyb malinkej. Všetko bolo v poriadku, len bola menšia. Ja sama nie som vysoká, a teda nikto nečakal, že budeme mať veľké bábo. Nechali si ma v nemocnici na noc. Z jednej noci sa stal týždeň. Každý deň testy, merania pohybov. V tom čase som mala už veľmi vysoký tlak, a tak musel nastúpiť lekár, ktorý sa mi snažil znížiť tlak, nepomohlo. Začínala som mať dvojité videnie, moje nohy už nemali členky, tak opuchnutá som bola. Bolo to náročné na psychiku, pretože nikto nevedel povedať, prečo sa to deje a čo sa vlastne deje. V piatok ráno mi spravili test a na vizite mi povedali, že okamžite musím ísť na akútnu sekciu, pretože mám preeklampsiu. Malinká sa ten deň narodila s váhou 1630g. Malá je bojovník a v inkubátore bola len par dní a mohla ísť domov. O pár dní bude mať pol roka (to sa kedy stalo, veď len teraz sa narodila).  Krásne priberá. Ona je naše všetko. Je úžasná, prekrásna a veľmi dobručká.

dcéra Michaely Lilianka

Prečítajte si: Rozhovor s certifikovanou spánkovou poradkyňou o detskom spánku

Odporúčali by ste Proceive ďalej?

Odporučila som ich zatiaľ jednému páru a hádajte, kto bude za chvíľku meniť plienky a rozlúči sa so spánkom na dlhu dobu? Neviem prečo a ako, ale na Proceive nedám dopustiť. Od Proceive používame viacero produktov aj pre malinkú. Snažím sa malinkej dávať len kvalitné veci, či už kozmetiku, stravu a viem, že pri tejto značke sa nemusím báť.

Čo by ste povedali ženám, ktoré si prechádzajú niečím podobným ako ste si museli prejsť vy?

Nebudem písať, nemyslite na to, ono to príde. Každá jedna z nás tú vetu neznáša. A teda tých viet je viac. Chcem len povedať, nič nestratíte ak ich vyskúšate. Nie som predajca, nebudem vás tlačiť do ničoho. Ale po 6 rokoch plaču, možno ich budete brať 3 mesiace, možno pol roka, ale ja viem, že vďaka nim sa nám podarilo otehotnieť, vďaka nim máme našu vysnívanú dcérku.

 

Zdroj foto: osobný archív Michaely

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár