Začnite písať

AKČNÉ TIPY CESTUJEME S DEŤMI INŠPIRÁCIE

Prehľad slovenských kúpalísk, ktoré sa oplatí s deťmi navštíviť na základe ceny aj kvality

O chvíľu tu máme letné prázdniny, preto vám prinášame prehľad slovenských kúpalísk, ktoré sa oplatí s deťmi navštíviť na základe ceny a kvality. Vybrali sme pre vás 6 kúpalísk v rámci celého Slovenska vhodné pre rodiny s deťmi.

Západné Slovensko

Dudinka v Dudinciach

V Dudinciach nájdete letné vonkajšie kúpalisko Dudinka, ktoré ponúka 4 bazény s termálnou vodou, tobogany, ležadlá a bufety.

Vstupné:

Dospelí: 6,50€

Deti nad 3 roky: 4€

Termálne kúpalisko Komárno

Termálne kúpalisko v Komárne je vytvorené z termálneho prameňa, ktorý objavili v roku 1967 v hĺbke 1224 metrov s 54 °C. Kúpalisko tvorí až 7 bazénov, ale tiež sauny a tobogány.

Vstupné:

Dospelí: 9,50€

Deti nad 3 roky: 7,50€

Večerné kúpanie je s 20 % zľavou.

deti v bazéne

Prečítajte si: Ako sa starať o detské zúbky

Stredné Slovensko

AquaRelax Dolný Kubín

Dolnokubínska plaváreň ponúka vodný svet, ktorý tvorí plavecky bazén, rekreačný bazén, detský bazén, ale aj vírivky, sauny a tobogany. Odporúčame vám zvýhodnené vstupné vo večerných hodinách za 9€  pre deti i dospelých.

Laura, Rajecké Teplice

Rajecké teplice sú známe kúpeľné mesto, v ktorom sa nachádza kúpalisko Laura. Kúpalisko tvorí plavecký a rekreačný bazén, ale aj s termálnou vodou s teplotou cca 26°C. Navyše súčasťou kúpaliska je niekoľko športových ihrísk aj s bufetom.

Vstupné:

Dospelí: 10€

Deti: 4€ (deti do 3 rokov zdarma)

chlapec v bazéne

Prečítajte si: Rozhovor s kreatívnou dušou, ktorá miluje tvoriť a ľúbiť

Východné Slovensko

Makovica, Nižná Polianka

Letné kúpalisko Makovica v obci Nižná Polianka je prírodné kúpalisko, ktoré sa nachádza pár kilometrov od Bardejova. Kúpalisko tvorí bazén s rozmermi 50×40 metrov, miestami hlboký až 3,5 m. Bazén je naplnený prírodnou pitnou vodou. Súčasťou bazénu je vyhradená časť pre malých plavcov a skokanský mostík s dvomi úrovňami. Teplota vody je od 21 do 27°C. V areáli kúpaliska sa nachádza knižnica s posedením na čítanie, nachádzajúce sa priamo vo vode. K dispozícii sú tri bufety, zmrzlina, teplé a studené jedlá či grilované špeciality.

Vstupné:

Dospelí: 8€

Deti: 7€ (deti do 3 rokov zdarma)

Aquaruthenia, Svidník

Kúpalisko Aquaruthenia vo Svidníku ponúka veľký výber bazénov, víriviek, sauny, soľnú jaskyňu, ale aj  tobogány, šmýkalky a umelé vodné vlny.

Vstupné:

Dospelí: 16€ (večerný 10€)

Deti: 12€ (večerný 8€, deti do 3 rokov zdarma)

 

Zdroj foto: Pexels

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár