Začnite písať

AKČNÉ TIPY CESTUJEME S DEŤMI INŠPIRÁCIE zaujímavosti

Rozhovor so zakladateľom zážitkového ubytovania Rokfort v oblakoch

Rokfort v oblakoch je jediný svojho druhu na celom svete. Zážitkové jedinečné ubytovanie v dome na strome s tematikou magického príbehu čarodejníka Harryho Pottera. O tom ako vzniklo toto originálne ubytovanie sme sa porozprávali so zakladateľom Rokfortu v oblakoch.

Ako vznikol nápad Rokfort v Oblakoch? 

Nápad postaviť dom na strome v štýle Rokfortu vznikol pár rokov dozadu, keďže sa mi vždy páčili netradičné ubytovania, ktoré vedia v ľuďoch zanechať spomienku možno oveľa viac ako klasický hotel alebo podobne, a teda domy na stromoch k takýmto netradičným ubytovaniam bezpodmienečne patria. Vedel som o existencii domov na strome na území Slovenska, a preto som si povedal, že keď už, tak vytvorím niečo iné, niečo možno ešte o kúsok výnimočnejšie. Keďže mam vyštudovanú stavebnú školu a pracujem aj ako 3D dizajnér stavieb, začala sa dlhá etapa projektovania, navrhovania a moja predstavivosť musela pracovať na 110%. Navyše som generácia ktorá vyrastala na Harry Potterovi. V jedno veľmi skoré ráno, pri modelovaní, tesne po polnoci, mi napadlo, prečo tieto dva elementy neprepojiť. A tak som začal modelovať, skúšať, čo kde a ako by mohlo byť, aby to vyzeralo rozprávkovo ale zároveň, aby to spĺňalo všetky statické a projekčné prvky.

Prečítajte si: Zuzana Ľahká Peniašková: Kto nevystrelí nedá gól, treba urobiť maximum a úspech sa zaručene dostaví

Trvalo to 100ky a 100ky hodín, vytvoriť takéto dielo. Trávil som na projekte každú voľnú hodinu svojho času. Napríklad len šindle, ktoré som pribíjal z exteriéru, je ich tam vyše 3000, a keď si človek predstaví že každý jeden je vlastnoručne pribitý na rebríku vo výške cca 6-7 m, nebolo to jednoduché. Veci ktoré šli urobiť samému som urobil sám, ale niektoré veci, ako napríklad krov, schodisko, všetky tieto veci som chcel mať do posledného detailu iné a radšej zložitejšie, a práve o to viac magickejšie, a preto som musel zapojiť aj našu stavebnú firmu a veľmi šikovných tesárov. Keďže nebolo fyzicky možné niektoré práce urobiť osamote a taktiež sa držím pravidlá, nech každý robí to, čomu sa primárne rozumie.

O tejto ságe mladého čarodejníka môžeme asi s čistým svedomím povedať, že ide o najznámejšiu filmovú sériu na svete, hádam nie je človek na zemi ktorý by tento príbeh nepoznal. A preto v Rokforte v oblakoch na každom kúsku, kde padne Váš zrak, nájdete určite spojenie s Harrym, vytvoril som Nimbus 2000, urobil vitrínu s prútikmi, zo stropu padajú listy o prijatí na Rokfort a vznášajú sa sviečky, zlatá strela, prehadzovačka, všade šálky, obliečky, deky. Naozaj som to chcel mať do posledného detailu urobené a premyslené. Chcel som vytvoriť magické miesto, ktoré nie na Slovensku, ale vo svete zatiaľ nemá priameho konkurenta.
Takže určite ideálne miesto pre zaľúbené páry, ale aj pre rodinky, ktoré chcú svojim (nielen) deťom pripraviť zážitok na ktorý budú určite spomínať.

rokfort v oblakoch

Prečítajte si: Rozhovor s certifikovanou spánkovou poradkyňou o detskom spánku

Čo nové prináša Rokfort v oblakoch pre návštevníkov v porovnaní s inými domami na strome?

Podľa mojich informácií nie len jediný na svete v štýle HP, ale taktiež sa v tomto domčeku nachádzajú  plastové okná alebo kachle na drevo, čo je pre domy na stromoch veľmi netradičné. Ale práve preto u nás návštevníci mohli stráviť napríklad zimu, aj s bábätkom, v úplnom pokoji, teplúčku a romantike pri vine a s praskajúcim drevom za sklom piecky a ráno sa zobúdzať a v údolí vidieť pásť sa srnky .

Ako vyzerá prostredie a okolie Rokfortu v oblakoch?

Výber miesta bol pre mňa kľúčový, keďže máme rodinnú chatu v malebnej obci Čavoj, toto miesto som si zaľúbil, a pre rodiny s deťmi je to myslím si perfektné miesto ak plánujú spoznávací výlet s magickým ubytovaním. V okruhu pár kilometrov, nájdete Čičmany alebo zámok a ZOO Bojnice, taktiež viacero miest na kúpanie sa alebo výstup na vrch Kľak a veľa veľa ďalšieho.

rokfort v oblakoch
Takže ak ste aj vy celý život čakali, alebo stále čakáte na list z Rokfortu , teraz je ta chvíľa kedy ho môžete navštíviť a dokonca tu na našom krásnom Slovensku.
Budeme sa na Vás tešiť, v Rokforte v oblakoch.

 

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár