Začnite písať

AKČNÉ TIPY CESTUJEME S DEŤMI INŠPIRÁCIE

Veľký prehľad akcií pre deti v júli naprieč celým Slovenskom

Nepremeškajte tie najlepšie akcie pre deti v júli v slovenských mestách. Trhy, jarmoky, divadlá a iné zaujímavé podujatia. Prinášame vám veľký prehľad akcií a podujatí pre deti na Slovensku.

Živá história: Stredovek

Dátum: 1.7.2023

Miesto: Bratislava, Hrad Devín

Príďte si užiť prvú júlovú nedeľu na Devínsky hrad. Ukážte deťom ako sa v Stredoveku žilo, bojovalo, no najmä zabávalo. Súčasťou podujatia bude šermiarske vystúpenie, koncert dobovej hudby, ukážka stredovekých súbojov a vlajková show.

Rozprávková cesta rančom

Dátum: 1.7.2023

Miesto: Cabaj-Čápor

Začnite so svojimi deťmi letné prázdniny veľkolepo, prejdite rozprávkovú cestu na ranči Nové Sedlo. Rozprávkovú cestu rančom budú tvoriť viaceré zastávky s rôznymi zaujímavými aktivitami pre deti. Okrem toho budú mať vaše deti možnosť previezť sa na poníkovi a vidieť sokoliarov. Súčasťou podujatia budú aj trhy s handmade výrokami.

Narodeninová párty Tatralandie

Dátum: 1.7.2023

Miesto: Tatralandia

Oslávte 20. narodeniny Tatralandie s bohatým animačným programom, súťaže, tanec, kúzelnícke predstavenie, Lenka Piešová a Unitas, moderátori Oliver Oswald a Samo Procházka, Kali, DJ EKG a dobrá nálada.

Prečítajte si: 4 tipy na kuchynské výrobky, ktoré si vaše deti zamilujú

Kovbojský deň

Dátum: 8.7.2023

Miesto: Palárikovo

Ukážky policajnej kynológie a hipológie, ukážky prác hasičov, hry, súťaže, maľovanie na tvár, vozenie na koňoch, elektrický ródeo býk, skákací hrad. Toto všetko môžete spolu s vašimi deťmi zažiť druhú júlovú sobotu.

Podhájske slávnosti ľudových remesiel

Dátum: 8.7.2023

Miesto: Podhájska

Termálne kúpalisko Podhájska a obec Podhájska pozývajú všetky rodiny s deťmi na slávnosti ľudových remesiel. Môžete sa tešiť na vystúpenie speváckej skupiny Zlatomoravčianka, tanečnej skupiny Družba, Gizku Oňovú, Tomáša Bezdedu, hru na fujare, Veroniku Rabada a Peter Bic Projekt.

Expres 34 tunelov

Dátum: od 8.7.2023

Miesto: BB – Kremnica – ZB

Prešli ste už niekedy 34 tunelov v jeden deň? Takýto okruh ponúka jedine jazda nostalgického vláčiku s názvom Expres 34 tunelov.

Francúzsky deň

Dátum: 14.7.2023

Miesto: Bratislava

Preneste sa na jeden deň do Francúzska. Bratislava oslávi francúzsky štátny sviatok pri príležitosti Dobytia Bastily. Súčasťou Francúzskeho dňa budú stánky s francúzskymi pochúťkami, francúzske športy, francúzsky jazyk či dokonca francúzska kozmetika a koncerty francúzskej hudby.

Prečítajte si: Čo nezabudnúť zbaliť na dovolenku s deťmi?

Kultúrne leto v Bojniciach

Dátum: 15.7.2023

Miesto: Bojnice

Príďte do Bojníc do areálu vyhliadkovej veže Čajka v oblakoch, čakať budú na vás Miro Jaroš, Fíha Tralala, Paci Pac, Adam Ďurica, Richard Muller a Iné Kafé.

Nočná prehliadka hradu Strečno

Dátum: 19.7.2023

Miesto: Hrad Strečno

Užite si stredovekú atmosféru po zotmení. Hrad Strečno ukrýva množstvo tajomných príbehov, ako napríklad osud majiteľky Benigny Kiniži, ktorá údajne zniesla zo sveta troch manželov. Desivé a zároveň humorné scénky z jej života si môžete pozrieť v divadelnom predstavení pod názvom (Ne)zabudnuté tajomstvá. Okrem toho zažijete aj magickú ohňovú show a stredovekú kuchyňu.

 

Malý tip na záver: Každú prvú stredu v mesiaci sú vstupy do slovenských múzeí a galérií, ktoré patria pod ministerstvo kultúry zadarmo. Do tohto zoznamu patrí až 32 slovenských múzeí a galérií.  Prvá streda v mesiaci po novom nahradila prvé nedele v mesiaci.

Zdroj foto: Pexels

 

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár