Začnite písať

AKČNÉ TIPY INŠPIRÁCIE

Viete, že máme zajtra Medzinárodný deň piknikov?

V nedeľu 18. júna tak môžete oslavovať Deň otcov napríklad aj v prírode a pripraviť chutný a príjemný piknik, na ktorý budete ešte dlho spomínať. Taký piknik nie je žiadna veda, ale na pár zásad určite nesmiete zabudnúť.

Chutné jedlo patrí k vydarenému pikniku

Vhodné pochúťky si pripravíte už doma, ale myslite na to, ako ich ľahko preniesť. Malo by to byť jedlo, ktoré netreba prihrievať, nepotrebujete naň priveľa príboru a je vhodné do každého počasia. Takže také, ktoré sa môže konzumovať studené a neroztečie sa. Ideálne sú preto „jednohubky“, sendviče a šaláty. Ak beriete so sebou aj omáčky alebo dipy, dobre ich uzatvorte.

Sendvič na niekoľko spôsobov

Či už naplníte chutným obsahom žemľu, toast alebo iné pečivo, dbajte na to, aby to bolo tak akurát. Syrový, šunkový, ale aj vajíčkový, či zeleninový sendvič nikdy nesklame. Pridajte čerstvú zeleninu alebo ovocie a bude to vyzerať lákavo aj farebne.

Muffiny na sladko i na slano

Veľmi vďačnou piknikovou pochúťkou sú muffiny. Košíček zabezpečí pohodlie. Tak už len zvoliť, či budú na sladko alebo na slano. Výborné sú aj zemiakové. Uvaríme pár zemiakov v šupke, ochladíme ich a ošúpeme. Do nastrúhaných zemiakov pridáme rozmiešané vajíčka s rozpusteným mliekom, nejakú údeninku, strúčik cesnaku, prášok do pečiva, zmes kúsok poprášime múkou a zamiešame s postrúhaným syrom. Naplníme formičky a pečieme.

Banánový chlebík alebo bábovka

Piknikové jedlo môžete doplniť banánovým chlebom alebo bábovkou. Jednoduché na prípravu, skvelé na konzumáciu. Receptov je veľké množstvo, ale vyberte si ten svoj najobľúbenejší, ktorý máte overený. Neexperimentujte, stavte na istotu.

Šaláty od výmyslu sveta

Osviežením pikniku sú určite šaláty. Aký je váš obľúbený? Mrkvový, cestovinový, či grécky? Pripravte si taký, ktorý vám najviac chutí. Opäť pripomíname, aby ste nezabudli všetky dobre uzatvoriť, nech v piknikovom koši nevznikne nečakaný problém.

Tipy na ďalšie obľúbené jedlá a maškrty

K tradičným obľúbeným piknikovým jedlám patria aj sladké a slané štrúdle, buchty, či sušienky. Na vzduchu dobre chutia aj vypražené kuracie stehienka alebo rezne, či mini pizze a na pitie sa hodí aj smoothie.

Správne miesto na slnku aj v chládku

Na piknik si zvoľte vhodné miesto. Hľadajte terén s nízkou trávou a aspoň troškou tieňa. Pri deťoch nezabudnite na blízkosť ihrísk. Ideálnym časom na piknik je dopoludnie alebo poobedie po tretej hodine. Vyhnite sa mokrej tráve s rannou rosou aj najväčšiemu teplu v čase obeda.

Základom pikniku je piknikový kôš

Ak piknik, tak so všetkým, čo k tomu patrí. Bez piknikového koša sa na piknik jednoducho nechodí. Ale čo v ňom nesmie chýbať? Tak v prvom rade veľká deka, ideálne aj s ochrannou spodnou vrstvou. Potom nerozbitné, ale ľahké taniere, príbory, poháre alebo hrnčeky. Menšie nožničky a nôž sa isto zídu. Pribaľte veľa obrúskov, cestovné hry a základné koreniny.

Najdôležitejšia „ingrediencia“

Jednoznačne to najdôležitejšie, čo so sebou vziať, je dobrá nálada. Stres nechajte doma a užite si deň plný zábavy, dobrého jedla a pohody.

Zdroj foto: Pixabay

Zanechaj nám svoj komentár