Začnite písať

AKČNÉ TIPY CESTUJEME S DEŤMI INŠPIRÁCIE

12 tipov na hry s deťmi v aute

deti v aute

Nechce sa vám v aute počúvať vetu: ,,Kedy tam už budeme?“ Poradíme vám 12 tipov na hry, s ktorými zabavíte vaše deti v aute až kým neprídete do cieľovej destinácie. 

1. Automobilové značky – Zahrajte si s vašimi deťmi hru, kedy budú mať uhádnuť značku okolitých áut na základe ich loga.

2. Vymenuj – zvoľte si rôzne kategórie: autá, veci, zvieratá a pod. Na základe kategórie, ktorú hráčovi určíte bude jeho úlohou vymenovať čo najviac vecí z danej kategórie za obmedzený čas. Kto vymenuje najviac, vyhráva.

3. Uhádni ŠPZ – dieťa bude mať uhádnuť mestá alebo krajiny, z ktorých okolité autá pochádzajú na základe ŠPZ. Dieťa sa zabaví a zároveň sa naučí mestá a krajiny.

4. Abecedný maratón – hľadajte veci v okolí, ktoré vidíte na určené písmeno v abecede.

žena v aute

Prečítajte si: Ako sa zbaviť nevoľnosti pri cestovaní?

5. Spočítaj – deti počítajú počet áut rovnakej farby, značky, krajiny, mesta, ktoré vidia v okolí.

6. Kde sme? – na základe opisu ostatných cestujúcich, ten čo háda zisťuje, má za úlohu zistiť kde sa nachádza. Môže si zavrieť oči a vy budete opisovať okolie. Alebo môže mať oči otvorené a vy si budete vymýšľať na základe predstavy, ktorú máte. Napríklad: Prechádzam sa po krásnom historickom námestí, ktoré je plné turistov. Pozerám sa na Fontánu di Trevi a Španielske schody. Kde som?

7. 20 otázok – hádajúci má za úlohu zistiť osobu, vec alebo miesto, na ktoré myslíte. No pozor, na uhádnutie má len 20 otázok.

8. Vymyslený príbeh – všetci cestujúci postupne pridávajú jedno slovo alebo jednu vetu a spoločne vymýšľajú príbeh.

9. 2 pravdy, jedno klamstvo – povedzte tri vety, alebo príbehy, z ktorých dve budú pravdivé a jedno bude klamstvo. Ostatní budú mať za úlohu určiť, čo je lož.

Prečítajte si: 4 akčné tipy kam vyraziť na výlet s deťmi tento víkend

10. Slovný futbal – hovorte slová na písmeno, ktorým predchádzajúce slovo končí. Napríklad: ropucha, auto, okno, oleander, rebrík, koberec atď.

11. Asociácie – hovorte slová, ktoré súvisia s predchádzajúcim. Napríklad: štetec, plátno, farba, obraz.

12. Vypnite rádio a každý z cestujúcich povedzte jedno slovo. Potom rádio pustite a koho slovo v rádiu zaznie ako prvé vyhráva.

 

Veríme, že vám tieto hry pomôžu zabaviť vaše deti v aute! 🙂

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár