Začnite písať

AKČNÉ TIPY CESTUJEME S DEŤMI INŠPIRÁCIE RODIČOVSTVO zaujímavosti

4 akčné tipy kam vyraziť na výlet s deťmi tento víkend

Harry Potter

Ešte nemáte plány na tento víkend? Poradíme vám 4 akčné tipy kam vyraziť na výlet s deťmi v slovenských mestách už tento víkend.

V znamení draka

Oravský hrad ožije túto nedeľu v znamení draka. Zažijete šermiarske súboje, orientálne tance, dobovú hudbu Artio, rôzne zábavné aktivity pre deti s názvom „Staň sa rytierom Dračieho rádu“. Záujemcovia o titul po zložení štyroch skúšok budú pasovaní za rytierov a získajú odznak Dračieho rádu. Hosťom rytierskej nedele na Oravskom hrade bude samotný ctihodný rytier Ctibor z Ctiboríc. Člen známeho Dračieho rádu a zároveň je úzko spojený s históriou Oravského hradu.

Hrad plný kúziel

Máte doma malého milovníka Harryho Pottera? Tak potom je toto podujatie ako stvorené pre vás. Na hrade Beckov čaká deti letná škola kúziel, čarovných elixírov, obrany proti čiernej mágii, rún a lietania na metlách. Okrem mágie sa deti môžu tešiť na sokoliarske vystúpenia, metlobalový tréning, 8 zastávok, ktoré preveria čarodejnícke vzdelanie – prednášky z histórie mágie, miešania elixírov, herbológie, staroveké runy, starostlivosť o magické tvory až po výrobu vlastných prútikov.

Harry Potter

Harry Potter

Prečítajte si: Ako chrániť deti pred sexuálnymi predátormi v online svete?

Swap detských kníh

V Modre na vás čaká už tretí ročník swapu kníh, ktorý je tento rok venovaný detským čitateľom. Vaši drobci si budú môcť vymeniť detské knihy, leporelá, omaľovánky a puzzle. Hosťom swapu bude spisovateľka detskej knihy Hlbokomorské rozprávky, Monika Kompaníková. Spisovateľka si pre deti pripravila workshop, na ktorom budú mať deti možnosť vyskúšať si ako sa buduje priestor pre nový príbeh, na čo treba myslieť, na čo nezabudnúť, prečo je dobré vedieť aké je ročné obdobie a kde sú dvere do pivnice.

Rozprávková cesta

Obec Pohronská Polhora pozýva každého drobca na Rozprávkovú cestu. Na čo sa môžete tešiť? Na palacinky, hot-dogy, maľovanie na tvár, skákací hrad, sladké odmeny, rozprávkové bytosti, aktivity s rozprávkovými bytosťami, smetiarov so smetiarskym autom a hasičov.

 

Zdroj: sdeťmi.com

Zdroj foto: Pexels

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár