Začnite písať

AKČNÉ TIPY CESTUJEME S DEŤMI INŠPIRÁCIE

4 akčné tipy na prírodné kúpaliská, v ktorých sa okúpete zadarmo

Letné dni sú ako stvorené na kúpanie. Ak sa chcete s vašimi deťmi schladiť, ale nechcete míňať peniaze za drahé kúpaliská poradíme vám 4 akčné tipy na slovenské prírodné kúpaliská, v ktorých sa okúpete zadarmo a zároveň majú aj dobrú kvalitu vody.

Vodná nádrž Palcmanská Maša

Kde? Košický kraj, Slovenský raj.

Palcmanská maša je najväčšia vodná nádrž na území Slovenského raja na hornom toku rieky Hnilec. Nádrž patrí medzi najchladnejšie nádrže na Slovensku. V horúcich letných dňoch však ponúka skvelé ochladenie. Účelom nádrže je akumulovanie vody pre zabezpečenie prívodu k vodnej elektrárni v Dobšinej, vyrovnanie prietokov Hnilca a rekreačné využitie. Pri Palcmanskej Maši je dolná stanica lanovky, s ktorou sa turisti môžu vyviesť na planinu Geravy, odkiaľ vedú turistické chodníčky.

Palcmanská maša

Prečítajte si: Menštruačná chudoba je tabu téma, no pritom ide o závažný problém

Adamovské jazerá

Kde? Trnavský kraj, okres skalica, územie mesta Gbely, v blízkosti českých hraníc.

V gbelskej mestskej časti Adamov pri rieke Morava sa nachádzajú dve štrkoviská zvané Adamovské jazerá. Štrkoviská sú vyhľadávanou rekreačnou lokalitou s možnosťou kúpania, pestovania vodných športov ale i rybárčenia. Majú upravené brehy, nachádzajú sa pri nich stánky s občerstvením, hygienické zariadenia a požičovňa vodných bicyklov. Okolitá oblasť je vyhlásená za chránené vtáčie územie. Najmä južné jazero je hniezdiskom a zimoviskom vzácnych druhov vodného vtáctva. Dokonca je pri jazere vybudovaná rozhľadňa na pozorovanie vtáctva.

Adamovské jazerá

Evičkino jazero

Kde? Štiavnické Bane.

Evičkino jazero s rozlohou 2.3ha je umelo vybudované jazero až zo stredoveku. Jazero predstavuje obľúbené letovisko s možnosťou kúpania počas horúcich letných mesiacov. Nachádza sa tu aj bufet, ktorý ponúka viaceré možnosti občerstvenia. Dokonca voda v jazere je kontrolovaná Úradom pre verejné zdravotníctvo a je nezávadná.

evičkino jazero

Prečítajte si: Zuzana Sláviková: Pokiaľ je dieťa spokojné, neriešte, že je mimo tabuľky

Šútovské jazero

Kde? Región Turiec, obec Šútovo.

Šútovské jazero je nazývané aj Kraľovanské jazero, či kameňolom Rieka. Zatopený kameňolom pripomína westernové filmy, disponuje priezračnou tyrkysovou vodou. Jazero nemá prítok ani odtok. V regiónoch Liptov, Turiec a Orava je jedným z najobľúbenejších letných vonkajších „kúpalísk“.

Šútovské jazero

 

Zdroj foto: slovenskycestovatel.sk, kamnavylet.sk

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár