Začnite písať

Uncategorized

Aj akčné mamy potrebujú čas len pre seba alebo večer so skvelým letným filmom

Dlhý letný večer, deti odovzdávate na malú chvíľu starým rodičom alebo ochotným priateľom, ktorí vedia, že presne toto teraz potrebujete. Večer len pre vás, milé maminy. Večer s dobrým vínkom, dobré jedlo a skvelý letný film.

Ale…

Vínko nemôžete, pretože dojčíte? Postačí aj osviežujúca limonáda. Na varenie nemáte energiu? Aj pukance sú fajn. Netušíte, aký film by vás potešil? Nech sa páči, tu sú naše tipy.

Mamma mia

Či už si vyberiete prvú časť, ktorá bola natočená v roku 2008 alebo pokračovanie z roku 2018 s podnázvom Here we go again, neoľutujete. A vlastne si môžete dať pekne jeden film po druhom. Perfektné herecké výkony slávnych hercov a herečiek, úžasné prostredie gréckeho ostrova, more, slnko a piesne skupiny ABBA sú na pohodový letný večer ako stvorené. A to ani skladby švédskej skupiny nemusíte mať v obľube. Aj tak vás vtiahnu do víru vtipných zápletiek, lásky a vášne.

Hriešny tanec

Legendárny hudobný film netreba asi nikomu zvlášť predstavovať. Hoci je staršieho dáta, natočený bol v roku 1987, ani trochu nestratil svoje čaro. Sedemnásťročná Frances alias Baby a jej leto v hotelovom komplexe pre zámožných dovolenkárov naberie úplne iný smer, keď spozná tanečníka Johnnyho. Láska nepozná hranice a neodradí ju ani konzervatívnosť a povýšenosť okolia.

A ešte jedna pikoška… Keby ste si mali spomenúť aspoň na jednu repliku z Hriešneho tanca, istotne by vám napadlo známe: „Baby nebude sedieť v kúte.“ Patrick Swayze, predstaviteľ Johnnyho, počas natáčania túto scénu nenávidel a myslel si, že znehodnotí celý film. Preto sa po celý čas snažil, aby ju režisér vymazal. Keď však uvidel finálnu verziu, ihneď sa do nej zamiloval a bol rád, že tam zostala.

Jízda

Český film z roku 1994 má jednoduchý letný príbeh a odohráva sa v nádhernom juhočeskom prostredí. Je o tom, ako dvaja chlapci stretli jedno krásne dievča. Režisér filmu, skvelý Ján Svěrák, potreboval len troch hercov a jeden starý kabriolet, aby vytvoril skutočne pohodový film s perfektnými pesničkami.

Dobrý ročník

Francúzsko, vinice, Provensálsko… Úžasné prírodné scenérie a malý zámoček. Bezohľadnému a úspešnému maklérovi na londýnskej burze zanechal strýko vinice a zámok v bezútešnom stave a ešte ani víno sa mu nezdá chutné. Príchodom na zámok sa spustí vlna nepredvídateľných situácií, náhod a nehôd. Ako to celé dopadne? Stretne maklér Max lásku, zmení svoj postoj, zmení svoj život?

Rafťáci

Film z roku 2006 je o mladých, ale nielen pre mladých. Českí tvorcovia natočili príjemnú letnú komédiu o prvých láskach a bozkoch, o tom ako zbaliť dievča. Zaspomínajte si aj vy a zasmejte sa na nude, únave, láske a bezstarostnosti.

Šťastný nový rok 2: Dobro došli

Želať si v horúcom lete Šťastný Nový rok je v dôsledku vysokých teplôt asi úplne prirodzené. Už občas hovoríme od vyčerpania z cesty. Ale v tomto prípade ide o názov komédie slovenského režiséra, v ktorej hrajú obľúbení slovenskí a českí herci a druhé pokračovanie sa natáčalo na chorvátskom pobreží. Tak dobro došli alebo aj vitajte a pohodlne sa usaďte. Veselá komédia môže začať. Prípravy svadby, napätie, zábava a trochu drámy. Toto všetko spolu je na pokojný večer úplne ideálnym kokteilom.

Vstupenka do raja

Julia Roberts a George Clooney sú zárukou kvalitného filmu. Okrem toho k sebe neskutočne pasujú a na bielych pieskových plážach im to náramne pristane. Film, v ktorom tyrkysové more obklopujúce ostrov Bali naštartuje v bývalých manželoch spomienky na mladosť, ale aj na to, ako boli do seba šialene zamilovaní, vás určite očarí.

 

Zdroj: Youtube, Pixabay

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár