Začnite písať

AKČNÉ TIPY CESTUJEME S DEŤMI INŠPIRÁCIE

Kam na výlet s deťmi v Bratislavskom kraji

Bývate v Bratislavskom kraji alebo plánujete dovolenku v okolí? Inšpirujte sa našimi akčnými tipmi na výlety s deťmi v mestách Bratislava, Malacky, Pezinok a Senec. Akčné mamy vám postupne ponúknu letné tipy na výlety vo všetkých slovenských krajoch a mestách.

Tip na výlet v okrese Bratislava

Múzeum historických interiérov

V Bratislave v Starom meste v rokokovej budove Apponyiho paláci nájdete múzeum historických interiérov. Preneste sa do doby šľachtických a meštiackych rodín. Nahliadnite do ich života, súkromia a domovu.

Múzeum sa skladá z dvoch poschodí. Na prvom poschodí paláca je zachované pôvodné drevené obloženie stien s maľbami, zariadené je ako reprezentačné piano nobile, ktoré evokuje šľachtický interiér na konci 18. storočia.

Druhé poschodie má zrekonštruované nástenné maľby a je zariadené ukážkami nábytku mestského interiéru z obdobia od konca 18. do konca 19. storočia.

múzeum historických interiérov

Prečítajte si: Organizácia Vysmiata Duša Mamky: Aby ženy po pôrode vedeli, že v tom krehkom období záleží aj na nich a ich prežívaní.

Tip na výlet v okrese Malacky

Krypty pod františkánskym kostolom

Chcete zažiť tajomnú atmosféru a zimomriavky? V kryptách pod fratiškánskym kostolom zažijete tajuplný adrenalín.

V podzemí pod malackým Kostolom Nepoškvrneného Počatia Panny Márie sa ukrývajú starodávne krypty. Podzemie postavili Františkáni pred 350 rokmi pre zosnulých členov rádu. Pod kostolom, v úzkej a chladnej podzemnej chodbe sa nachádzajú krypty dvoch stoviek zosnulých. Posledný odpočinok tu našli františkánski mnísi, významní a bohatí mešťania, ktorí verili v prastarí kult neporušenosti tela. Zároveň sa v kaplnke svätej Anny, pristavanej k pôvodnému kostolu nachádzajú krypty niekoľkých z posledných malackých Pálfiovcov.

Krypty slúžia len ako výstavná expozícia. Okrem krýpt si môžete na požiadanie miestneho farára prezrieť viaceré cennosti, ako napríklad srdce Jána Pálfiho uložené v striebornej kazete.

krypty Malacky

Tip na výlet v okrese Pezinok

Zámocký park

V okrese Pezinok si môžete užiť krásny zámocký park, ktorý dal postaviť František Pálfy pred takmer 180 rokmi. V tom období boli v parku vysadené vzácne dreviny, pod ktorými sa nachádzali pomníky obľúbených grófskych psov. Dodnes sa v parku nachádza veľké množstvo vzácnych drevín ako platan, magnólia alebo gledíčia trojtŕňová. V parku sa tiež nachádza náučný chodník a Pezinský zámok s múzeom.

Prečítajte si: 12 tipov na hry s deťmi v aute

Tip na výlet v okrese Senec

Motýlia záhrada

Motýliu záhradu s viac ako 50 druhmi motýľov nájdete tento rok v Kostolnom pri Dunaji. Záhrada sa rozprestiera na takmer 180 metroch štvorcových. Motýle môžete pozorovať vo viacerých životných cykloch pred vyliahnutím, zakuklením aj v tom najkrajšom rozkvete. Medzi najkrajšie a najzaujímavejšie motýlie v rámci záhrady patrí čierno-modrý krásavec z rodu Morfo, ktorý pochádza z tropických pralesov Strednej a Južnej Ameriky.

motýlia záhrada

 

Zdroj: Kamnavylet.sk

Zdroj foto: Kamnavylet.sk, hrady-zamky.sk

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár