Začnite písať

AKČNÉ TIPY CESTUJEME S DEŤMI INŠPIRÁCIE RODIČOVSTVO

Kam na výlet s deťmi v Košickom kraji

dieťa na koni

Bývate v Košickom kraji alebo plánujete dovolenku v okolí? Inšpirujte sa našimi akčnými tipmi na výlety s deťmi v mestách Košice, Gelnica, Michalovce, Rožňava, Sobrance, Spišská Nová Ves, Trebišov.  Akčné mamy vám postupne priniesli letné tipy na výlety vo všetkých slovenských krajoch a mestách. Prečítajte si kam na výlet v Bratislavskom kraji,v Trnavskom kraji,Trenčianskom kraji,  Nitrianskom kraji, Žilinskom kraji a Prešovskom kraji.

Tip na výlet v okrese Košice

Múzeum letectva v Košiciach

V múzeu je inštalovaná expozícia pozostávajúca z viac ako 30 historických strojov, ale aj zbierkou 18 originálnych lietadiel umiestnených nielen v interiéri, ale aj v exteriéri. Nachádza sa tu aj expozícia cestnej dopravy, kde môžete obdivovať motorové aj bezmotorové historické dopravné prostriedky. Osobitnou časťou je Galéria prezidentských lietadiel, ktorá vznikla aj vďaka podpore bývalého prezidenta Slovenskej republiky Rudolfa Schustera, ako aj zbierky originálnych vojenských lietadiel typu MIG-15, MIG-21, vrtuľníky, stíhač bombardér SU-22, či prepadový stíhač SU-15 TM.

Tip na výlet v okrese Gelnica

Turzovské jazero

Jazero má krištáľovo čistú vodu a v najhlbšom bode dosahuje až 17 metrov. V minulosti bolo využívané najmä ako liečebné klimatické kúpele, ktoré navštevovali najmä ľudia s chorobami dýchacích ciest a nervovými chorobami. Vodu z jazera prevárali s ihličím, čím tvorili kúpele s inhaláciou liečivých živíc.

Turzovské jazero

Tip na výlet v okrese Michalovce

Hvezdáreň

V budove sa nachádza viacúčelová prednášková sála, v ktorej sa môžu realizovať pohybové hry alebo vyučovanie hrou. Súčasťou hvezdárne je aj priestor na komorné premietanie filmov či pozorovanie perzeíd pre verejnosť. Je tu tiež vybudovaný náučný planetárny chodník a jeho súčasťou je aj oddychová zóna.

Prečítajte si: Ako chrániť deti pred sebapoškodzovaním v online svete

Tip na výlet v okrese Rožňava

Galéria Baníckeho múzea

Hlavným účelom galérie je prezentovať výstavy. Tieto výstavy obsahujú diela, ktoré sú súčasťou zbierok miestneho Baníckeho múzea, ale aj diela, ktoré patria iným vlastníkom. Galéria tak ponúka pestrú paletu umeleckých diel.

Tip na výlet v okrese Sobrance

Ranč Nová Zem

Príďte zažiť pravú westernovú atmosféru v prostredí ranču Nová zem. Môžete si vyskúšať jazdu na koni v kruhovej ohrade i po okolitej prírode. Veľkou atrakciou je aquazorbing na priľahlom jazierku. Deti majú pripravené aj detské ihrisko s hojdačkami, reťazovým kolotočom a veľkou trampolínou. Počas leta sa môžete schladiť aj v menšom bazéniku. V areáli ranču sa nachádza mini ZOO s rôznymi exotickými aj hospodárskymi zvieratami. Tí akčnejší návštevníci si môžu zastrieľať na terč zo vzduchových zbraní.

Tip na výlet v okrese Spišská Nová Ves

Zoo

Zoologická záhrada v Spišskej Novej Vsi sa rozkladá na ploche 8 ha v juhovýchodnej časti mesta. Je najmladšou veľkou zoologickou záhradou zoologických záhradách na Slovensku. Areálom ZOO preteká potôčik, čo krásne dotvára scenériu areálu záhrady.

Prečítajte si: 4 akčné tipy na produkty, ktoré zabezpečia pohodlie vašich prsníkov v období dojčenia

Tip na výlet v okrese Trebišov

Jazero Izra

Jazero ponúka vhodné miesto na celodenný výlet. Nechýba možnosť kúpania a plavby na loďkách. Lokalita ponúka aj občerstvenie v miestnej reštaurácii.

 

Zdroj: Kamnavylet.sk

Zdroj foto: Kamnavylet.sk, Pexels

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár