Začnite písať

AKČNÉ TIPY CESTUJEME S DEŤMI

Kam na výlet s deťmi v Nitrianskom kraji

Bývate v Nitrianskom kraji alebo plánujete dovolenku v okolí? Inšpirujte sa našimi akčnými tipmi na výlety s deťmi v mestách Nitra, Levice, Nové Zámky, Šaľa, Komárno, Topoľčany, Zlaté Moravce. Akčné mamy vám postupne ponúkajú letné tipy na výlety vo všetkých slovenských krajoch a mestách. Prečítajte si kam na výlet v Bratislavskom kraji. v Trnavskom kraji a Trenčianskom kraji.

Tip na výlet v okrese Nitra

Botanická záhrada SPU

Botanická záhrada SPU v Nitre sa nachádza priamo v areáli Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre. Plní funkciu agrobotanickej záhrady. Svojimi bohatými zbierkami poľnohospodársky dôležitých úžitkových rastlín a demonštrovaním technológií ich pestovania, ochrany, využitia až po hodnotenie kvality produkcie je jedinečná na Slovensku a v blízkom okolí. Tvorená je samostatnými celkami, ktorými sú park, škôlka, sad, skleníky, vivárium a administratívna budova. Okrem iného má aj bohatú zbierku  tropických a subtropických rastlín.

Tip na výlet v okrese Levice

Atlantis Center

Atlantis Center v Leviciach patrí do siete jedinečných zážitkových centier. Súčasťou centra je množstvo interaktívnych objektov, cez ktoré spoznáte fyzikálne zákony a prírodné javy. V Tutanchamón Museon sa dozviete, kto bol faraón, ako sa volá prvý papier pochádzajúci z Egypta, aké písmo používali Egypťania, atď. Stanete sa súčasťou procesu mumifikácie a stretnete sa zoči-voči s kňažkou, ktorá vás v dobovom kostýme sprevádza celým programom.

Tip na výlet v okrese Nové Zámky

Ranč Tribolit

Rodinný ranč Tribolit je dokonalé miesto na oddych od mestského života. Súčasťou areálu ranču je agátový lesík. Na ranči sa môžete priučiť tomu, aké to je spravovať gazdovstvo plné dobytka. Pre deti je tu pripravené ihrisko, jahniatka, kozičky, mačiatka, či iné domáce zvieratká. Pre športovcov možnosť zahrať si tenis a pre rybárov zaloviť si vo vodách miestneho rybníka.

Prečítajte si: Kam vyraziť s deťmi tento víkend

Tip na výlet v okrese Komárno

Galéria Limes

Galéria Limes v Komárne prezentuje bohatú zbierku výtvarných diel súčasného domáceho a zahraničného moderného umenia, sídli v nádherných priestoroch bývalého františkánskeho vojenského kostola, kde sa výtvarné výstavy inštalujú v halovej časti kostola a na chóre. Návštevníci galérie si môžu prezrieť nielen maľby, ale aj grafiky, sochárstvo, fotografie, inštalácie, performancie, konceptuálne a akčné umenie. Celá prehliadka výtvarného umenia je umocnená architektúrou a akustikou barokovej stavby.

Tip na výlet v okrese Topoľčany

Tribečské múzeum

Múzeum sa zaoberá dokumentovaním a zhromažďovaním prírodovedného, archeologického, historického a etnografického materiálu. Zároveň sa špecializuje na dokumentovanie chmeliarstva, sladovníctva a pivovarníctva na Slovensku. Zaujímavou časťou expozície je určite zbierka výrobkov bývalej sklárne v Uhrovci, zbierka historických zbraní a numizmatická zbierka baróna Stummera.

Zdroj: Kamnavylet.sk

Zdroj foto: Kamnavylet.sk

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár