Začnite písať

AKČNÉ TIPY CESTUJEME S DEŤMI INŠPIRÁCIE

Kam na výlet s deťmi v Prešovskom kraji

Bývate v Prešovskom kraji alebo plánujete dovolenku v okolí? Inšpirujte sa našimi akčnými tipmi na výlety s deťmi v mestách Prešov, Bardejov, Humenné, Kežmarok, Levoča, Medzilaborce, Poprad, Sabinov, Snina, Stará Ľubovňa, Stropkov, Svidník, Vranov nad Topľou.  Akčné mamy vám postupne ponúkajú letné tipy na výlety vo všetkých slovenských krajoch a mestách. Prečítajte si kam na výlet v Bratislavskom kraji,v Trnavskom kraji,Trenčianskom kraji,  Nitrianskom kraji.a Žilinskom kraji.

Tip na výlet v okrese Prešov

Escape room Útek z väzenia

Premiestnite sa do roku 1953. Mesto Prešov zmietajú občianske nepokoje a vy sa nachádzate vo väznici, neprávom odsúdený za vraždu dôstojníka. Máte príležitosť oslobodiť sa a utiecť. Ale pozor, máte na to obmedzený čas, iba 70 minút.

Tip na výlet v okrese Bardejov

Múzeum šarišskej dediny

Na okraji Bardejovských kúpeľov sa nachádza Múzeum šarišskej dediny. Slovenský unikát, najstarší skanzen na našom území.

múzeum šarišskej dediny

Prečítajte si: Od septembra budú môcť žiaci robiť opravné skúšky z viac ako dvoch predmetov v rámci jedného dňa

Tip na výlet v okrese Humenné

Farma Hippospring

Farma Hippospring je malá rodinná farma, ktorá ponúka komplexné služby v oblasti jazdeckého športu, turistického jazdenia na koni a starostlivosti o kone vrátane ponuky ustajnenia na farme.

Tip na výlet v okrese Kežmarok

Ranč Čajka

Na ranči na vás čaká stádo rýchlych koní – samé exkluzívne kusy – aj Winetou to potvrdí, keď sa mu konečne uráči vrátiť sa zo zberu malín.

Ranč ponúka kurzy pre začiatočníkov aj jazdy v prírode pre pokročilých. Dokonca môžete zažiť aj jazdu v noci za mesačného splnu. Rodiny s deťmi sa môžu zapojiť sa do chodu gazdovsta a chaty, starostlivosť o zvieratá, ich kŕmenie, čistenie koní, osedlanie koní, pomoc pri ustajnení koní, napájaní, vyhnojovaní, kosiť čerstvú trávu, jazda na traktore.

Tip na výlet v okrese Levoča

Múzeum špeciálneho školstva

Múzeum špeciálneho školstva sa špecializuje na dejiny špeciálneho školstva a zdravotne znevýhodnených. Zaoberá sa najmä zrakovým, sluchovým, telesným a mentálnym znevýhodnením.

Tip na výlet v okrese Medzilaborce

Múzeum moderného umenia Andyho Warhola

Andy Warhol je kráľ pop-artu, jeho korene siahajú až na Slovensko. K najcennejším kúskom vystaveným v Medzilaborciach patrí portfólio desiatich najznámejších Židov 20. storočia, séria plechoviek Campbellovej polievky či portfólio Ladies and Gentlemen.

múzeum Andyho Warhola

Tip na výlet v okrese Poprad

Dobrodružný let balónom

Chcete ako vzduchoplavec preletieť v maximálnej výške 1000 metrov nad terénom a nechať sa unášať vetrom pri pozorovaní krajiny až 10-20 km vzdušnou čiarou? Vyskúšajte let balónom.

Prečítajte si: 4 akčné tipy na produkty, ktoré zabezpečia pohodlie vašich prsníkov v období dojčenia

Tip na výlet v okrese Sabinov

Šarišský hrad

Šarišský hrad bol stredovekým mocenským centrom Šariša. Archeologický prieskum dokázal osídlenie hradného vrchu už v neskorej dobe kamennej a v mladšej dobe bronzovej (13. – 11. stor. pred Kr.).

Tip na výlet v okrese Snina

Malé morské oko

Srdce Vihorlatských vrchov je tvorené krásnym jazerom, ktoré nesie názov Malé Morské Oko. Jazero vzniklo postupným zosuvom v prostredí sopečných hornín a je prírodnou pamiatkou s najvyšším stupňom ochrany. Oproti Morskému oku je neporovnateľne menšie – zaberá iba 0.4ha a maximálnu hĺbku má 4 metre.

Malé morské oko

Tip na výlet v okrese Svidník

Vojenské historické múzeum

Múzejné oddelenie sa špecializuje na dokumentáciu vojenských dejín Slovenska  pred a počas 1.svetovej vojny, medzivojnového obdobia a obdobia 2.svetovej vojny, partizánske hnutie a oslobodzovanie územia Slovenska v rokoch 1944 – 1945.

vojenské historické múzeum

Tip na výlet v okrese Stropkov

Zoo park

Areál leží v centre mesta na hlavnom ťahu na Poľsko a Ukrajinu. Ročne park navštívi viac ako 40 000 obdivovateľov nielen z celého Slovenska ale aj zo zahraničia. Pre potešenie malých návštevníkov je areál dotvorený detskými zariadeniami, rozprávkovým bufetom Červená čiapočka, či kontaktnou ZOO pre deti s možnosťou kŕmenia zvieratiek. Navyše Zoo park je bezbariérový.

zoo park

Tip na výlet v okrese Vranov nad Topľou

Ranč Sahiba

Ranč ponúka jazdenie na koni pre začiatočníkov i pokročilých či kurzy jazdeckého výcviku kvalifikovaným učiteľom jazdy.

Tip na výlet v okrese Stará Ľubovňa

Stredoveký vojenský tábor

Stredoveký vojenský tábor v Starej Ľubovni je prírodné múzeum, ktoré poskytuje detailné zobrazenie života vojakov v stredoveku, ako aj podmienok, v akých žili.

Zdroj: Kamnavylet.sk

Zdroj foto: Kamnavylet.sk, Pexels

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár