Začnite písať

AKČNÉ TIPY CESTUJEME S DEŤMI INŠPIRÁCIE zaujímavosti

Kam na výlet s deťmi v Trenčianskom kraji

Bývate v Trenčianskom kraji alebo plánujete dovolenku v okolí? Inšpirujte sa našimi akčnými tipmi na výlety s deťmi v mestách Trenčín, Prievidza, Považská Bystrica, Bánovce nad Bebravou, Ilava, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Púchov. Akčné mamy vám postupne ponúkajú letné tipy na výlety vo všetkých slovenských krajoch a mestách. Prečítajte si kam na výlet v Bratislavskom kraji a Trnavskom kraji. 

Tip na výlet v okrese Trenčín

Dom mestského Kata

V Katovom dome sa dozviete ako kedysi fungovalo právo, spravodlivosť a poriadok v stredovekom Trenčíne. Dome mestského kata kedysi býval mestský kat, ktorého mesto Trenčín malo až do roku 1790. V tých časoch sa na prízemí nachádzalo väzenie a miesto, kde kruto mučili ľudí. Kat býval na poschodí. Od konca 19. storočia v tomto dome býval aj mestský dráb.

Tip na výlet v okrese Prievidza

Gumi Land

Gumi land v Bojniciach na ihrisku pod farou je malý zabavný park plný nafukovacich atrakcií, skákacie hrady, šmykľavky, nafukovacie loďky na malom nafukovacom jazierku pre najmenších.

Tip na výlet v okrese Považská Bystrica

Manínska tiesňava

Manínska tiesňava je národná prírodná pamiatka patriaca do pohoria Súľovských vrchov. Manínska tiesňava je zároveň najužší kaňon na Slovensku. Steny, ktoré úzku dolinu zvierajú do uzučkého priesmyku sú miestami vysoké až 400 metrov.

manínska tiesňava

Tip na výlet v okrese Bánovce nad Bebravou

Rodný dom Ľudovíta Štúra a Alexandra Dubčeka

Dedinka Uhrovec je rodiskom dvoch významných osobností slovenského národa, Ľudovíta Štúra a Alexandra Dubčeka. Rodný dom Ľudovíta Štúra a Alexandra Dubčeka v Uhrovci je národnou kultúrnou pamiatkou. Dom bol bol pôvodne uhrovskou školou s učiteľským bytom. Expozícia inštalovaná v rodnom dome Štúra a Dubčeka zachytáva životné osudy, dielo a odkaz Ľ. Štúra. Súčasťou expozície je aj pamätná izba Alexandra Dubčeka.

Prečítajte si: Kam vyraziť s deťmi tento víkend

Tip na výlet v okrese Ilava

Slovenské sklárske múzeum

Múzeum sídli v rozsiahlom klasicistickom kaštieli, ktorý obkolesuje rozľahlý park patriaci k najvýznamnejším historickým parkom na Slovensku. Kaštieľ je národnou kultúrnou pamiatkou, je v súkromnom vlastníctve a verejnosti je prístupná jedna z jeho častí, v ktorej je inštalovaná expozícia dokladajúca tradíciu sklárstva v Lednických Rovniach .

Tip na výlet v okrese Myjava

Farma Equiland

Equiland je malá rodinná farma v obci Bukovec, neďaleko mesta Myjava. Na farme si môžete vychutnať jazdecké hodiny, bez ohľadu na vaše skúsenosti a vek. Pre deti vo veku od 4 rokov Farma ponúka vozenie na malom poníkovi.

Tip na výlet v okrese Nové Mesto nad Váhom

Minifarma

Na Minifarme v Lubine žije celoročne viac ako 100 zvierat, ktoré sú jedinečné malým vzrastom. Videli ste už niekedy kozu veľkú ako sliepka? Alebo sliepku veľkú ako koza? Alebo koňa veľkého ako pes? Ak nie, príďte sa pozrieť na minifarmu. Zvieratá si môžete pozrieť zblízka, hladkať ich, kŕmiť alebo pozorovať ako sa správajú v ich prirodzenom prostredí.

Prečítajte si: Rozhovor so zakladateľom domu na strome North House Orava

Tip na výlet v okrese Partizánske

Chynoriansky háj

Malý dubovo-jaseňový lužný lesík sa rozprestiera na rozlohe 1 x 0.5 km. V roku 1981 bol vyhlásený za štátnu prírodnú rezerváciu Chynoriansky luh. Toto miesto sa stalo domovom mnohých vzácnych druhov rastlín a živočíchov. Je rajom motýľov, ktorých tu žije viac ako 190 druhov.

Tip na výlet v okrese Púchov

Púchovská skala

Poznáte Púchovskú skalu z povesti Janka Matúšku? Tú skutočnú nájdete priamo v Púchove. Púchovská skala bola pôvodne majestátnym vápencovým útvarom rozčesnutým veľkými puklinami na viacero častí. Nakoľko sa stalo predmetom ťažby kameňa, dnes z nej môžete obdivovať už len jej podstatne menšiu časť a lom, ktorý je využívaný ako oddychová zóna, je tu postavený altánok a ohnisko.

Zdroj: Kamnavylet.sk

Zdroj foto: Kamnavylet.sk

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár