Začnite písať

AKČNÉ TIPY CESTUJEME S DEŤMI INŠPIRÁCIE RODIČOVSTVO

Kam s deťmi v júli? 7 tipov od Malých výletníkov

Prázdniny sú už v plnom prúde a ak vám už dochádzajú nápady, kam vyraziť s deťmi na výlet, tak sa inšpirujte nápadmi od Malých výletníkov.

Legendárium

Pri výletovaní sme tento rok objavili krásnu pátraciu hru Legendárium, ktorá zahŕňa zbieranie pečiatok v rôznych inštitúciách či múzeách a hľadanie nálepiek počas turistiky na konkrétnych miestach. Spoznávate tak krásy Prešovského kraja a zároveň môžu deti nakoniec vyhrať pekné ceny. Pátraciu hru, ale trochu iného charakteru, má aj Trenčín – konkrétne sa volá Rýmovacia pátračka a prevedie vás históriou mesta.

Výletný vláčik s Krajom zážitkov

Kraj zážitkov pripravil tento rok počas prázdninových sobôt výletné vlaky – “Štefánik” vás zavedie do Brezovej pod Bradlom a “Erdődy” do Hlohovca. Počas jazdy vás čaká vo vláčiku predstavenie a aj návšteva historických miest. Originálny spôsob ako interaktívnou formou priblížiť deťom historické osobnosti Slovenska.

Prečítajte si: 4 akčné tipy kam vyraziť na výlet s deťmi tento víkend

Expres 34 tunelov

Pri vláčikoch ešte zostaneme. Doma máme milovníka tunelov a tak, keď sme objavili tento výlet, tak nám hneď zasvietili oči, že to je preňho výlet ako stvorený. Ak máte tiež fanúšika vlakových tunelov, tak si pozrite zostávajúce termíny. Trasa vedie z Banskej Bystrice – Kremnica – Zvolen – Banská Bystrica. S každou jazdou je spojený aj sprievodný program. V rámci Kremnice je potom dlhší rozchod.

Lesnícky skanzen

Inak vláčikových výletov je počas prázdnin hneď niekoľko, nezabudnite si naštudovať ponuku kraja, v ktorom sa práve nachádzate. Mám tu pre vás ešte jeden tip – vedeli ste, že na Slovensku máme vlakovú trasu, ktorá vedie cez futbalové ihrisko? Nájdete ho v Čiernom Balogu. Ale nielen to. Nachádza sa tu aj Lesnícky skanzen. Možno to na prvé počutie znie ako veľká nuda, ale opak je pravdou. Krásny areál s rôznymi trasami, kde sa dozviete nekonečne veľa informácií o lesnom svete. Alebo niečo dobrodružnejšie? Čo tak vyskúšať dreziny? O Čiernom Balogu sa dočítate aj v našom samostatnom článku, ktorý je nabitý bližšími informáciami.

Prečítajte si: Tipy ako minimalizovať riziko úrazov a nešťastí počas letných prázdnin

Malý princ Elišky Podzimkové

Kto by nepoznal príbeh Malého princa, líšky a ruže. Či vaše deti ho ešte nepoznajú? Zastavte sa v Poliankovo Digital Gallery, kde aktuálne prebieha až do 17.09. interaktívna výstava. Malá, nenápadná, ale čarovná.

Poď na túru

Poď na túru sa volá projekt, ktorý zahŕňa 7 turistických výletov v okolí Trenčianskych Teplíc. Pri každej vyhliadke sa môžete odfotiť a selfie zaslať do súťaže. Ale ako sa hovorí, nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa a užiť si pekné výlety s rodinkou.

Kultúrne letá

Nezabudnite pozrieť aj vaše mesto, či obec. Možno vas prekvapí bohatý program. Nám sa napríklad v rámci Bratislavy páčia Novomestské rozprávkové pondelky, Rodinné dopoludnia v Sade, Fest Anča premieta pre deti, či Plenér s Ladonom, ktoré zahŕňa kreatívne tvorenie v spojení s prírodou.

Pre viac tipov sledujte IG Mali vyletnici.

 

Článok pripravila Kristína Ciglanská z Malých výletníkov

 

 

 

 

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár